SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES CÀRRECS

Anna Giribet, nova directora a partir del gener de FiraTàrrega

Primera dona al capdavant de la direcció artística en els 38 anys del certamen

Anna Giribet.

Anna Giribet.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FiraTàrrega va anunciar ahir que l’economista i gestora cultural Anna Giribet (Vilanova de Bellpuig, 1981) serà a partir del pròxim 1 de gener la nova directora artística del certamen teatral al guanyar davant quatre candidatures més el concurs públic convocat el mes de maig passat per rellevar al càrrec Jordi Duran, que ha exercit aquesta funció en els últims vuit anys. De fet, Giribet ha estat la mà dreta de Duran durant aquest temps ja que des de l’any 2011 treballa com a programadora en l’àrea artística de la Fira de Teatre de la capital de l’Urgell i va coordinar també el màster d’Arts de Carrer que va impulsar el certamen juntament amb la Universitat de Lleida.

Giribet es convertirà així en la primera dona al capdavant de la direcció artística de la fira en els seus 38 anys d’història, que va arrancar el 1981 de la mà de la companyia Comediants i que des d’aleshores ha comptat amb sis directors més: Llorenç Corbella (en dos èpoques), Frederic Roda, Ramon Simó, Joan Anguera, Jordi Colominas i Jordi Duran.

La bona sintonia entre Duran i Giribet es va posar de manifest el 9 de setembre passat, quan durant la roda de premsa de clausura de FiraTàrrega 2018, l’encara director artístic va mostrar als mitjans de comunicació un cartell amb el nom d’Anna Giribet amb què donava suport de forma explícita a la candidatura de la seua ajudant com a futura directora artística. Giribet prendrà possessió del càrrec l’1 de gener del 2019 i s’encarregarà ja de la programació artística de la pròxima edició de FiraTàrrega, que se celebrarà del 5 al 8 de setembre. La plaça tindrà una durada de cinc anys, amb un sou brut anual de 38.819 euros.

FiraTàrrega va informar que la resolució del concurs públic va ser avaluada per una comissió tècnica amb representants de diverses administracions, equipaments i programacions. La comissió va valorar l’excel·lència del projecte que va presentar, en què es defensava una sòlida línia discursiva i estètica centrada en els eixos del territori, les identitats, la política i la formació.

D’altra banda, FiraTàrrega ja ha publicat les bases del concurs de selecció del futur director executiu del certamen, en substitució d’Oriol Martí (gerent des del 2012), i del tècnic de programació d’espectacles, que ocuparà la vacant de Giribet. El primer amb una retribució de 39.601 euros anuals bruts i el segon, de 28.628.

Anna Giribet.

Anna Giribet.XAVIER SANTESMASSES

tracking