SEGRE
Young Rajola
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El trap està arrasant entre les generacions més joves i no només s'escolta, sino que també es fa. Nascut als Estats Units fa 20 anys, durant els últims temps ha pres força a l'estat espanyol i també a les Terres de Ponent. És música feta des del territori que molts cops posa, precisament, el territori en valor mentre se'n riu i vacil·la sobre la visió que es té de Ponent des de la resta de Catalunya. Aquesta és justament la temàtica que ha triat el traper lleidatà Quintí després de viure a Barcelona. És el gènere de la polèmica i els qui fan trap no saben ni tan sols definir-lo, però diuen que no parla de res més que de la realitat.

El tema es titula Lo Camacu i, fet des de les Terres de Lleida, parla de l'experiència del Quintí, un jove de Ponent que va anar a viure a la capital catalana.

En el trap, les lletres giren moltes vegades entorn del consum, la violència, les drogues o el sexe, sense cap tipus de censures ni eufemismes. No és la música la que inventa aquests conceptes, però si que els reprodueix i els naturalitza.

Més enllà de buscar fer negoci, cada cop són més els artistes emergents a Lleida que segueixen aquest estil musical per posar de relleu i difondre la visió jove i lleidatana del món. Sigui com sigui, la polèmica està servida.

Young Rajola

Young Rajola

tracking