SEGRE

ENTREVISTA ARTS ESCÈNIQUES

Anna Giribet: «El meu objectiu és visibilitzar més i millor les arts de carrer»

«El meu objectiu és visibilitzar més i millor les arts de carrer»

«El meu objectiu és visibilitzar més i millor les arts de carrer»SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Natural de Vilanova de Bellpuig, serà la primera dona al capdavant del càrrec, que assumirà a partir de l’1 de gener del 2019. Va ser escollida de forma unànime pel jurat entre els cinc candidats presentats a concurs

Com ha rebut el nomenament?

Estic molt contenta perquè l’ajuntament i FiraTàrrega han convocat per primera vegada un concurs, cosa que ha donat peu que s’hi pogués presentar molta gent. A més, em satisfà que el meu projecte hagi estat escollit de forma unànime i penso que això és també gràcies al treball realitzat durant aquests vuit anys amb un equip meravellós al darrere.

Serà la primera dona que ocuparà el càrrec. Com ho valora?

Contenta però amb por, respecte i il·lusió alhora. Hi ha també altres espais com Sismògraf amb Tena Busquets, que l’està pilotant molt bé, o Judit Carrera com a directora del CCCB. Sembla que el panorama està canviant i que ha arribat el moment de materialitzar-se la reivindicació de la dona d’ocupar espais de decisió. Intentaré estar a l’altura.

Algun projecte per iniciar l’any 2019?

Sí, ja està elaborat. M’agradaria destacar que el projecte presentat començava amb part d’un poema de la poeta d’Ivars d’Urgell Maria-Mercè Marçal, Divisa: “A l’atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona, de classe baixa i nació oprimida / I el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel.” Aquest poema reflecteix, al meu parer, les línies que tinc previstes que marquin el meu projecte, que tractarà de territori, perifèria, polítiques, gènere i arts de carrer. Sobretot, aquestes últimes visibilitzar-les més i millor, i també treballar molt.

El fet d’haver estat la mà dreta de Jordi Duran suposarà una direcció continuista?

Es podria explicar de moltes maneres. A mi m’agrada dir que és una proposta fresca i nova però que lògicament ha tingut en compte la trajectòria dels últims anys. Jordi Duran ha estat el meu mestre fins a la data, i lògicament serà continuista en alguns aspectes. El Suport a la Creació, que vam començar el 2011, serà una dels projectes que seguirà però amb canvis, retocs i aire fresc.

Primer concurs convocat per FiraTàrrega per a la direcció artística El director executiu de FiraTàrrega, Oriol Martí, va valorar positivament el primer concurs públic impulsat pel certamen per escollir la nova direcció artística. Martí va destacar que “els processos de governança han anat entrant a les institucions” i “per a nosaltres és un vessant vinculat a la gestió”. Martí va fer referència a la bona participació, sobre la qual va assenyalar que “s’han presentat diferents projectes”, i va valorar que “quan culmina el procés, els resultats són sòlids, no hi ha millor manera d’arrancar una direcció que haver competit amb altres projectes havent generat un treball previ”. FiraTàrrega té oberts dos concursos més, un per a la direcció executiva i un altre per a tècnic de programació.

tracking