SEGRE

MÚSICA PROJECTE

Nova orquestra a Ponent

Estrena diumenge a Cervera de l’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior || Amb joves de la Segarra, Urgell, Pla, Segrià, Noguera i Solsonès

Un assaig amb part dels integrants de la nova Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior.

Un assaig amb part dels integrants de la nova Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Són un total de catorze joves músics lleidatans d’instruments de corda, l’especialitat musical del Conservatori de Cervera, i estan dirigits pel pianista i compositor de la capital de la Segarra Jordi Castellà. Aquesta nova formació es presentarà en públic com l’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior diumenge que ve amb un concert al paranimf de la Universitat de Cervera a les 19.00 hores. La nova orquestra està formada per joves de divuit a vint-i-cinc anys que han acabat o estan acabant els estudis de música i que estan treballant en el projecte des de principis d’any.

Segons Jordi Castellà, subdirector del Conservatori de Cervera, “és una formació a cavall de l’amateur i el professional”. En aquest sentit, reconeix que el projecte “és una manera de passar-ho bé i de complementar la formació actuant en grup”. Bona part dels integrants són de Cervera i de la Segarra, tot i que també s’hi han sumat joves músics de Bellpuig, Mollerussa, Ponts, Lleida i Solsona. El cap d’estudis del Conservatori de Cervera, Santi Riu, va destacar pel que fa al nom de l’orquestra que es tracta d’un projecte de formació habitual a les grans ciutats però “inexistent fins avui dia en l’àmbit de la Catalunya interior”.

El repertori del concert estarà compost per Vistes al Mar, Les birbadores i Cançons per a Soprano i Orquestra, de Toldrà; Danses Romaneses, de Bartók; i la Simfonia Simple, de Britten. L’actuació comptarà amb la soprano Montse Isanta i amb Marta Rosselló i Norbert Llorca com a violins solistes.

L’entrada costa 10 euros, i és gratuïta per als Amics de la Música de Cervera i estudiants del conservatori de la capital de la Segarra.

El pianista i professor Jordi Castellà, ara director de cambra La batuta de la nova formació juvenil de cambra la portarà el pianista Jordi Castellà (Cervera, 1980), que combina la seua activitat concertística amb la de docent al Conservatori de la capital de la Segarra, on també exerceix de subdirector. En la seua trajectòria musical ha guanyat diversos premis d’interpretació i ha actuat com a solista a les principals sales de concert catalanes. També és pianista de repertori del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, que dirigeix Xavier Puig.

tracking