SEGRE

MEMÒRIA HISTÒRICA INICIATIVES

Més de vint víctimes de la Guerra Civil a Agramunt participen en un film

‘Les veus de Riella’ es presenta al Casal

El Casal Agramuntí va quedar petit durant la projecció, a la qual van assistir alguns testimonis.

El Casal Agramuntí va quedar petit durant la projecció, a la qual van assistir alguns testimonis.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb un Casal Agramuntí renovat i ple de gom a gom de públic, el col·lectiu Fem Memòria i l’ajuntament de la capital del Sió, amb la col·laboració del Memorial Democràtic de la Generalitat, van presentar ahir l’audiovisual Les veus de Riella, en el qual apareixen més d’una vintena de testimonis de la Guerra Civil. L’alcalde, Bernat Solé, va destacar que “la nostra obligació com a institució és preservar el patrimoni i els records però, sobretot, projectar-los perquè els valors del futur siguin de pau i diàleg”, i la directora general de Memòria Històrica, Carme Garcia, va elogiar el treball que ha portat a terme el col·lectiu Fem Memoria, ja que “no hi hauria memòria sense territori ni sense testimonis però tampoc sense gent que treballa per conservar-la”.

L’acte va ser molt emotiu ja que va comptar amb alguns dels protagonistes de l’audiovisual i alguns dels familiars d’altres que ja han mort. El col·lectiu Fem Memòria, format per Josep Camats, Josep Bertran i Amanda Cardona, va gravar trenta hores d’entrevistes a testimonis l’any 2009, coincidint amb la inauguració del refugi antiaeri de l’església de Santa Maria i una col·laboració amb el Cine Club Riella, el document del qual va quedar dipositat a l’arxiu municipal per a futures investigacions. Ara, l’ajuntament i dels historiadors Jordi Creus i Ramon Bernaus, així com el productor Albert Malet, les han sintetitzat en un DVD que té una durada de cinquanta minuts. Es pot adquirir a l’oficina de turisme del municipi al preu de cinc euros.

L’acte va servir per estrenar els treballs de climatització que s’han dut a terme al Casal Agramuntí

L’acte va servir també per inaugurar les obres que s’han portat a terme al Casal Agramuntí, que han permès renovar el sistema de climatització i millorar l’accessibilitat.

tracking