SEGRE

ENSENYAMENT GUARDONS

De l'institut Gili i Gaya al Brasil

El treball d’investigació de Batxillerat del lleidatà Adrià Ibáñez, premiat en una fira internacional || Un projecte amb música, lletres i art, les tres passions d’aquest jove de Tremp

Adrià Ibáñez, amb les medalles que va guanyar a la fira Mostratec del Brasil, a la taula amb els llibres, els CD i els dibuixos del seu projecte.

Adrià Ibáñez, amb les medalles que va guanyar a la fira Mostratec del Brasil, a la taula amb els llibres, els CD i els dibuixos del seu projecte.ÓSCAR MIRÓN

Creat:

Actualitzat:

Poc podia imaginar-se Adrià Ibáñez, un jove de 18 anys de Tremp, que el seu treball d’investigació de Batxillerat acabaria rebent diversos premis en una fira internacional al Brasil. “Sóc el primer sorprès del recorregut que ha tingut aquest projecte d’institut”, va explicar ahir a SEGRE aquest estudiant del Conservatori de Lleida, actualment cursant l’últim any de piano. Fa tot just dos setmanes que va tornar de Novo Hamburgo, una ciutat propera a Porto Alegre, al sud del Brasil, feliç amb els seus diplomes de la Fira Mostratec en reconeixement al millor projecte internacional.

Tot va començar fa un any i mig a l’institut Gili i Gaya de Lleida, on el juny passat Ibáñez va acabar el Batxillerat en l’especialitat artística i musical. Sota la tutoria de la professora Iolanda Dolcet, Ibáñez va emprendre un treball d’investigació entorn del concepte de l’oblit. “Sempre m’ha interessat la memòria, els diaris personals, els records..., i vaig voler transformar aquesta obsessió en una cosa bonica a través de les arts”, va comentar l’autor del projecte Funes frente al Acantilado. “El títol, d’una banda és una picada d’ull a Funes, protagonista d’un conte de Borges sobre l’insomni, i pel referent al penya-segat, és una metàfora sobre posar-se davant del passat, davant de la memòria”, va assenyalar Ibáñez.

Adrià Ibáñez va ser premiat al Brasil a la Mostra Internacional de Ciències i Tecnologia Mostratec 2018

Per a la part pràctica del treball, va unir les seues tres passions: l’escriptura, la música i el dibuix. El resultat va ser l’edició d’un llibre de relats, acompanyat cada un de les seues corresponents il·lustracions i, a més, de la seua pròpia banda sonora composta per ell mateix al piano.

Guanyar el primer premi d’investigació del Gili i Gaya va ser només el primer pas d’una trajectòria d’èxit. “A la Universitat de Vic em van donar el premi al millor treball d’arts i lletres i, a la Fira Expo Recerca Jove de Barcelona, que organitza la Universitat Ramon Llull, vaig guanyar dos premis: el millor treball d’arts, que va suposar poder presentar-lo posteriorment a un certamen d’exhibició a Jerez, i el guardó especial del jurat, que va consistir a viatjar al Mostratec del Brasil”, un dels millors certàmens del món de projectes d’investigació en ciència i tecnologia desenvolupats per estudiants de Secundària. “Em vaig passar una setmana convivint amb estudiants de cultures de tot el món, competint entre 750 projectes”, va afegir quan recordava aquesta experiència única.

“M’agradaria crear una obra completa amb totes les arts” Adrià Ibáñez va venir de Tremp a Lleida a estudiar Batxillerat artístic i per poder completar els seus estudis superiors de piano al Conservatori. De fet, va confessar que el seu objectiu és cursar estudis de composició musical a l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) a Barcelona, tot i que ara li han sorgit dubtes. “He aprofitat aquest treball per desenvolupar les meues inquietuds artístiques, ja que també escric i dibuixo des de fa anys i ara, després de l’èxit d’aquest projecte, també m’agradaria cursar algun estudi vinculat a la literatura”, va comentar. “En realitat, m’agradaria crear una obra completa amb totes les arts”, va afegir.

tracking