SEGRE

POLÍTICA CULTURAL CINE

El Lleida Visual Art, més 'local'

Tretze projectes opten a la cinquena edició del premi audiovisual de la Paeria, dotat amb 10.000 euros || Films de producció total o parcial a la ciutat

La directora Alba Sotorra, en el rodatge de ‘Comandante Arian’.

La directora Alba Sotorra, en el rodatge de ‘Comandante Arian’.ALBA SOTORRA

Creat:

Actualitzat:

Un total de tretze projectes audiovisuals opten a la cinquena edició del premi Lleida Visual Art, dotat per l’ajuntament de Lleida amb 10.000 euros i que es pronunciarà el 29 de novembre vinent. Es tracta de produccions procedents de Barcelona (8), Lleida (4) i Sabadell, dos més de les que es van presentar en l’edició del premi de l’any passat, malgrat que les noves bases del guardó han potenciat els projectes més locals. I és que a partir d’aquest any l’objectiu del premi és el de contribuir a la producció d’un curtmetratge, de ficció o documental, que tingui lloc totalment o parcialment a la ciutat de Lleida i/o estigui vinculat a referents de la cultura de la capital del Segrià.

El projecte guanyador rebrà el premi Lleida Visual Art, valorat en 10.000 euros, dels quals se n’abonaran 5.000 al notificar-se formalment a la Paeria l’inici del rodatge i, els altres 5.000 quan es lliuri una còpia del curtmetratge ja editat en format digital. Entre les obligacions del projecte guanyador figura la de subscriure un contracte de postproducció amb el centre de produccions audiovisuals Magical Media, a Gardeny, i la de preestrenar el film a Lleida.

El jurat de l’actual edició del guardó està format pel cineasta Gerard Gormezano (telesèries Ventdelplà, Amar en tiempos revueltos, Setze dobles); la mànager de la Film Comission de Catalunya, Carlota Guerrero; i l’escriptor i professor de literatura Emili Bayo.

‘Comandante Arian’, guanyador el 2016, al Funatic el proper dia 29 El documental guanyador del Lleida Visual Art el 2016, Comandante Arian, d’Alba Sotorra (Reus, 1980), es projectarà el proper 29 de novembre en el Screenbox Funatic de Lleida a les 20.00 hores amb entrada gratuïta. Després del seu pas amb èxit per diversos festivals internacionals, el film (postproduït al Magical) es va estrenar a sales comercials el cap de setmana passat a Barcelona i Madrid, com va publicar SEGRE dissabte passat. Sotorra presentarà al públic aquest documental sobre la llibertat i l’emancipació de la dona en plena guerra de Síria.

tracking