SEGRE

La premsa comarcal es reivindica com “el diari més gran de Catalunya”

Els mitjans digitals associats a l'ACPC tenen ja 5.000.000 d’usuaris únics, amb 33 milions de pàgines al dia

Organitzat per l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Dia de la Premsa ComarcalACPC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cinquena edició del Dia de la Premsa Comarcal, que s'ha celebrat aquest divendres a l'Auditori del Movistar Centre de Plaça Catalunya a Barcelona, organitzat per l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC), ha comptat amb la participació d'una vuitantena de professionals. Durant la jornada, que serveix de trobada per aquest sector de la comunicació que engloba a 160 capçaleres de paper i digitals, entre elles SEGRE, i que genera quasi un miler de llocs de treball a tot el país, Francesc Fàbregas, president de l’ACPC, ha donat el tret de sortida fent una anàlisi del sector: “Podem dir amb orgull que avui gaudim de bona salut, la premsa comarcal som la premsa que millor ha superat la crisi que ha patit el sector als darrers anys gràcies a que només nosaltres satisfem les necessitats informatives del lector de comarques; només nosaltres els expliquem què passa als seus pobles i ciutats, què diuen els seus polítics o què fan els esportistes. Amb aquesta estratègia som capaços d’aconseguir, pel que respecta al paper, que el 53,7% de diaris que vénen els nostres mitjans siguin per subscripció, és a dir, que tenim la meitat dels diaris venuts abans de treure’ls al carrer; i pel que fa al digital, que tinguem ja 5.000.000 d’usuaris únics mensuals als nostres mitjans que visiten 33.100.000 de pàgines vistes. Tot plegat, fa que puguem dir que som ‘el diari’ més gran de Catalunya”.

La jornada ha comptat també amb tres xerrades de reconeguts ponents que tenen tots en comú el fet de treballar o provenir de comarques. És el cas de l'arquitecta Carme Pigem, del garrotxí estudi RCR, guanyadors de nombrosos premis i concursos d'on destaca, al 2017, el Premi Pritzker (el més prestigiós del món); qui amb la ponència 'L’univers de la creativitat compartida' ha explicat la trajectòria de 30 anys del seu estudi des que els tres socis de RCR es van conèixer. “El fet d’estar a Olot en aquest entorn natural tan fantàstic ens ha afavorit molt”, ha explicat Pigem.

Després ha pres el relleu la religiosa i activista social Sor Lucia Caram, qui en la ponència 'El ressò local esdevé universal. Comunicació i transparència', ha destacat “el descobriment de importància de la comunicació en un gremi com el meu, on tradicionalment, hem tingut una mala relació amb els mitjans de comunicació, cosa que ens ha dut a no ser conscients que som els pitjors venedors del millor projecte”.

L'encarregat de tancar la jornada ha estat el cantant i productor de televisió Josep M. Mainat. L'ex de La Trinca, en la seua ponència 'Una vida de casualitats', ha fet un repàs de la seva biografia des dels inicis a Canet com a músic local fins a fundar el popular grup La Trinca, amb les primeres actuacions al Paral·lel fins als anys vuitanta quan van fer el salt a la tele. I com allà va decidir fer-se productor de televisió, i a través de la seva empresa Gestmusic, va produir alguns dels programes més exitosos del mitjà com 'Operación Triunfo' o 'Crónicas Marcianas'

El Dia de la Premsa Comarcal va ser instaurat l’any 2014 per l’Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) amb la intenció de reivindicar un model de comunicació que genera 850 llocs de treball a tot el país. La jornada compta amb el patrocini de Naturgy, la col·laboració de Movistar Centre, i el suport de la Generalitat de Catalunya, el Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, l’Associació Empresarial de Publicitat i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

tracking