SEGRE

MÚSICA

El Rèquiem de Verdi inunda la Catedral de Barcelona per Montserrat Caballé

Organitzat per la seua família i el Gran Teatre del Liceu

El Rèquiem de Verdi inunda la Catedral de Barcelona per Montserrat Caballé

El Rèquiem de Verdi inunda la Catedral de Barcelona per Montserrat CaballéEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Orquestra Simfònica i el Cor del Liceu de Barcelona, dirigits per Josep Pons, han interpretat el Rèquiem de Verdi a la Catedral de Barcelona, en el respons per l’"etern descans" de la soprano Montserrat Caballé, organitzat per la seua família i el Gran Teatre del Liceu.

L’emotiva cerimònia d’homenatge a Caballé, que s’ha retransmès en directe per televisió, ha comptat també amb les veus d’Ainhoa Arteta, Anna Larsson, Nikolai Schukoff i Alexander Vinogradov, així com amb la Polifónica de Puig-Reig.

A l’acte litúrgic han assistit unes 600 persones, entre elles nombroses autoritats, i la família ha acudit vestida d’estricte dol a l’acte d’homenatge, que ha estat oficiat pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona.

La neboda de la soprano catalana, Montserrat Caballé, ha afirmat en declaracions als mitjans que la família s’ha sentit "molt acompanyada" suport per tot el món i que "ha estat un acte molt solemne", i ha donat les gràcies entre llàgrimes.

El ministre de Cultura, José Guirao, que ha acudit a l’acte en representació del Govern al costat de la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha assenyalat que "l’homenatge ha estat bellíssim i emocionant i hi ha estat a l’altura de l’homenatjada", i ha assegurat que no serà l’últim que rebi Caballé, morta el passat 6 d’octubre.

Durant la cerimònia, l’arquebisbe de Barcelona ha descrit Caballé com "una de les artistes més importants de l’òpera mundial" i com "una ambaixadora excepcional de la seua terra i el seu país", però també com una persona "familiar i amb una gran espiritualitat nascuda de la música".

Omella ha recordat la veu "d’àngel" de la soprano com "un cant que ens va aixecar l’ànima i ens va omplir el cor de bellesa, passió i amor", i ha manifestat el seu desig que el Rèquiem ofert aquest matí pels músics del Liceu "arribi allà on ella es trobi".

Precisament, Omella ha demanat als assistents que "per afavorir el clima de pregària" no aplaudissin durant la interpretació del Rèquiem. Una vegada finalitzat, tot el públic ha esclatat en aplaudiments cap a l’actuació oferta per l’Orquestra i el Cor del Liceu.

Acabat el concert, els familiars, encapçalats pel marit de Caballé i visiblement emocionats, han abraçat els solistes i han donat les gràcies als músics i al públic assistent afegint-se a l’aplaudiment col·lectiu.

Per la seua part, el president de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany, ha volgut destacar la importància de Montserrat Caballé per al país i per al Liceu, que "no seria el mateix sense l’amor que la soprano li va dipositar".

"Retre-li aquests homenatges és un deure de la institució cap a una de les peces clau de la història de la lírica, cap a la ciutadania i el teatre que l’ha vist créixer", ha subratllat.

"Caballé serà un referent per a les noves generacions de la lírica i el Liceu conservarà la seua memòria", ha conclòs el president del teatre barceloní.

La soprano Montserrat Caballé va morir a la matinada del 6 d’octubre als 85 anys a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, on es trobava ingressada des de mitjans de setembre per una malaltia que patia des de feia temps.

El Rèquiem de Verdi inunda la Catedral de Barcelona per Montserrat Caballé

El Rèquiem de Verdi inunda la Catedral de Barcelona per Montserrat CaballéEFE

tracking