SEGRE

CULTURA POPULAR DISTINCIONS

Premi sardanista per a Martí Gironell

L’escriptor i periodista gironí rep a Vallfogona de Balaguer el Rotllana del sardanisme lleidatà || En el marc de la Nit de la Sardana de les Comarques de Lleida

El periodista i escriptor Martí Gironell va rebre ahir el premi Rotllana a Vallfogona de Balaguer.

El periodista i escriptor Martí Gironell va rebre ahir el premi Rotllana a Vallfogona de Balaguer.JOAQUIM FABRÉS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Sardanista de els Comarques de Lleida va distingir ahir el periodista i escriptor gironí Martí Gironell (Besalú, 1971) amb el premi Rotllana per “la seua vinculació amb el món sardanista i el seu suport manifest a la consecució de la Sardana per la Llibertat, el 30 de juny passat entorn de l’estany de Banyoles amb la participació de milers de sardanistes”. Gironell va rebre el reconeixement en el transcurs dels actes de la 24 Nit de la Sardana, a Vallfogona de Balaguer. El premi Rotllana és un guardó que la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida atorga a “persones o entitats vinculades o no directament al món sardanista que, amb les seues activitats, col·laboren a difondre i normalitzar la sardana i, alhora, contribueixen a projectar el món sardanista fora del seu àmbit d’actuació”. Val a recordar també que Gironell va participar en la tercera edició de les jornades sardanistes Enganxa’t, a Manlleu el març del 2017, amb la conferència Contrapunt per no abaixar els braços, en la qual l’autor d’El pont dels jueus, La venjança del bandoler, Strappo o La força d’un destí va defensar la dansa catalana i va remarcar la necessitat d’“insistir i persistir per visualitzar la sardana”.

La Nit de la Sardana va culminar al pavelló poliesportiu de Vallfogona de Balaguer després d’un recital de la Coral Vallfogonina a l’església parroquial i una cercavila amb els gegants i grallers d’aquesta localitat de la Noguera. Després de l’entrega de premis i reconeixements, estava previst que la festa s’acabés amb un sopar popular i una ballada de sardanes amb la música de la Cobla Jovenívola d’Agramunt.

tracking