SEGRE

MÚSICA CONCERT

Rèquiem per Montserrat Caballé

L’orquestra i cor del Liceu interpreten la missa de difunts de Verdi en memòria de la soprano en una abarrotada Catedral de Barcelona || Primer homenatge públic a la desapareguda cantant

La soprano Montserrat Caballé, que va morir fa poc.

La soprano Montserrat Caballé, que va morir fa poc.TVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les notes del Rèquiem de Verdi van inundar ahir la Catedral de Barcelona en el respons per l’“etern descans” de la desapareguda Montserrat Caballé, morta el 6 d’octubre passat als 85 anys. Després d’un funeral que es va fer en la intimitat per exprés desig familiar, el primer homenatge públic a la soprano catalana va omplir la Catedral amb més de 600 persones, en un acte organitzat per la mateixa família de la cantant i el Liceu i retransmès en directe per La 2 de TVE. L’homenatge també va poder seguir-se en directe des del Teatre del Liceu, que també es va omplir amb més de mil espectadors, que van poder seguir el concert a través d’una pantalla gegant instal·lada a l’escenari que tantes vegades va veure cantar Caballé. L’orquestra simfònica i el cor del Liceu, dirigits per Josep Pons, van interpretar el Rèquiem amb la col·laboració de la Polifònica de Puig-reig i amb les veus solistes d’Ainhoa Arteta, Anna Larsson, Nikolai

Schukoff

El Liceu també s’omple per seguir el concert a través d’una pantalla gegant a l’escenari

i Aleksandr Vinogràdov. El respons, presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, va comptar amb l’assistència del ministre de Cultura, José Guirao; la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet; i la consellera de Cultura, Laura Borràs, entre altres autoritats. Omella va recordar la “veu d’àngel” de la soprano, que va descriure com “una de les artistes més importants de l’òpera mundial” i com “una ambaixadora excepcional de la seua terra i el seu país”, però també com una persona “familiar i amb una gran espiritualitat nascuda de la música”.

Acabat el concert, la família, amb el marit de Caballé, Bernabé Martí, i la filla de la parella, la també soprano Montserrat Martí, visiblement emocionats, van abraçar els solistes i van donar les gràcies als músics i al públic assistent afegint-se a l’aplaudiment col·lectiu. “Ella va donar molt a moltíssimes persones a través de la seua música i és bonic veure com els ciutadans volen retre-li aquest homenatge popular, al cor de Barcelona”, va afirmar la consellera Borràs. El ministre Guirao va qualificar l’acte de “bellíssim i emocionant, a l’altura de l’homenatjada”.

PSC i PP volen un carrer Caballé a Barcelona El PSC proposarà que Montserrat Caballé i també el que va ser líder de Queen Freddie Mercury tinguin un carrer amb el seu nom a Barcelona, al futur parc de les Glòries, com a homenatge per l’“himne” que van dedicar a la ciutat en els Jocs Olímpics del 1992. També des del PP es va reclamar el nom d’un carrer per a la soprano. D’altra banda, el president de la Fundació del Liceu, Salvador Alemany, va recordar que el teatre prepara un homenatge musical a la cantant el 2019 amb grans figures de l’òpera.

tracking