SEGRE

Aina Clotet acusa Leticia Dolera de prescindir d'ella per estar embarassada

Ho ha fet en una nota publicada a Twitter

Aina Clotet acusa Leticia Dolera de prescindir d'ella per estar embarassada

Aina Clotet acusa Leticia Dolera de prescindir d'ella per estar embarassada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actriu Aina Clotet ha acusat avui a la també actriu, directora i activista pels drets de la dona Leticia Dolera de prescindir d’ella per a la seua sèrie "Déjate llevar", "de marcat caràcter feminista", per "estar embarassada", segons explica la catalana en un comunicat.

Llegeix el comunicat íntegre d'Aina Clotet

Clotet (Barcelona, 1982) indica en una nota de dos pàgines que fins ara havia volgut mantenir-se en silenci sobre les raons que havien impedit la seua participació en la sèrie que Dolera ha creat, dirigit i protagonitzat per a Movistar + perquè fer-ho "li hagués provocat estrès" i perquè no volia que les seues declaracions "es percebessin com un atac a Leticia ni al projecte".

Tanmateix, la setmana passada es van publicar declaracions de Dolera que li "van resultar sorprenents" i per això aclareix les circumstàncies d’un cas en el qual s’ha trobat, diu, "en desprotecció legal": "Cap dona no hauria de veure’s en la necessitat d’ocultar alguna cosa així per protegir la seua carrera professional".

L’actriu va ser seleccionada a finals de juny per interpretar un dels personatges protagonistes de la sèrie, que va començar el seu rodatge a mitjans de setembre.

El seu personatge tenia unes 25 sessions de treball, la meitat del temps d’enregistrament, però a començaments de juliol "va descobrir que estava embarassada de quatre setmanes" el que va comunicar "immediatament" perquè el rodatge s’organitzés "tenint en compte" el seu estat.

"Vaig assumir que la producció d’una sèrie marcadament feminista i que planteja la dificultat de ser dona i mare en aquesta societat consideraria totes les opcions per no excloure’m només per estar embarassada", subratlla Clotet.

Segons la seua opinió, podria rodar la majoria de les seues escenes abans que l’embaràs fos perceptible i en cas de quedar escenes pendents, Clotet proposava "recórrer a qualsevol de les tècniques que s’utilitzen de forma habitual en aquestes circumstàncies", és a dir adaptar el vestuari , ajustar plans de càmera o utilitzar dobles de nu puntuals.

Dos dies després d’anunciar el seu embaràs, Clotet va rebre la trucada de Dolera (Barcelona, 1981) per comunicar-li que "era possible que no comptessin amb ella" per un problema amb la pòlissa de l’assegurança, "que estableix un cost altíssim per cobrir qualsevol problema derivat de l’embaràs" i que a més veien "complicat" canviar el pla de rodatge.

Després de demanar informació sobre l’assegurança, va sol·licitar una nova reunió amb Dolera, que havia obert un nou càsting per al seu personatge, per proposar-los de nou "totes les possibilitats d’adaptació de planificació i artístiques" a més de posar el seu salari a disposició de la productora per "cobrir qualsevol cost addicional" que pogués suposar el seu estat de gestació.

A dos mesos perquè el rodatge comencés, el productor li transmet, segons Clotet, que no poden assumir la seua presència en la sèrie.

"Leticia, en compensació, em va plantejar la possibilitat d’interpretar un personatge capitular que vaig decidir rebutjar, no pel fet de ser un personatge menor, com s’ha donat a entendre públicament, sinó per la gran sensació de desprotecció que havia sentit durant tot el procés", argumenta Clotet.

El 17 de setembre es van reunir amb Movistar+ i els seus representants els van dir que no sabien res del que havia passat i que, d’haver-lo sabut, "haguessin abocat tota la seua voluntat per intentar evitar que aquesta situació passés".

"Sóc plenament conscient de l’enorme pressió que comporta dirigir i produir un projecte com aquest però crec necessari mostrar l’altra cara de la moneda, la de la pressió que té la dona que es queda embarassada i ha de decidir si amaga el seu embaràs per conservar la feina o l’explica per afavorir l’organització del mateix, arriscant-se a perdre'l", afegeix.

tracking