SEGRE

MÚSICA CONCERTS

El Cor Euridice celebra els 25 anys amb un concert a l'IEI

Interpreta l’espectacle ‘Dona(’m) veu’, dedicat a les dones

Un moment de l’actuació del Cor Euridice a l’Aula Magna de l’IEI dissabte passat.

Un moment de l’actuació del Cor Euridice a l’Aula Magna de l’IEI dissabte passat.INSTITUT D’ESTUDIS ILERDENCS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cor Euridice va interpretar dissabte passat l’espectacle Dona(‘m) veu a l’aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) amb motiu dels vint-i-cinc anys de la fundació d’aquesta formació musical. Precisament, el cor lleidatà va encarregar a músics que han tingut relació amb ells durant aquests anys la composició d’aquesta obra musical basada en textos de dones.

El resultat final d’aquesta col·laboració es va forjar amb aquest concert que s’ha viscut a l’IEI i que prèviament havien portat a diferents punts del territori, en un periple que va acabar ahir diumenge a la tarda, a l’església parroquial de les Borges Blanques.

Totes les obres interpretades pel Cor Euridice són estrenes per encàrrec als compositors Ramon Andreu, M. Cristina Pascual, Heura Gaya, Agustí López, Raimon Romaní, Núria Bresolí, Robert Faltus, Pere-Mateu Xiberta i Dolors Ricart, directora del Cor Euridice, que a l’IEI va comptar amb la participació de Marta Castelló al piano.

Segons explica el mateix cor, les obres interpretades “són paraules diferents, diferents missatges, diferents músiques que s’expressen totes des de la sensibilitat”.

El Cor Euridice, dirigit per Dolors Ricart i Amanós, es va crear l’any 1993 amb la voluntat d’oferir als alumnes i exalumnes de l’Escola Municipal de Música de les Borges Blanques la possibilitat de formar un cor de cambra. Si bé inicialment era un cor mixt, finalment es va consolidar com a cor íntegrament femení.

tracking