SEGRE

ART DIOCESÀ

El Museu podrà exposar les fotos de l''espoli' de l'11-D

La Justícia li dóna la raó malgrat l’oposició de l’ajuntament de Vilanova de Sixena || El consistori ha recorregut la decisió

El trasllat de l’art de Sixena l’11 de desembre del 2017.

El trasllat de l’art de Sixena l’11 de desembre del 2017.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu Diocesà de Lleida podrà difondre les imatges preses a l’interior de les instal·lacions la nit del passat 11 de desembre durant l’entrega i trasllat de les 44 obres de Sixena, després que la titular del Jutjat d’Instrucció número 1 d’Osca, Maria Teresa Puchol, hagi denegat la sol·licitud de confiscació i destrucció per part de l’ajuntament de Vilanova de Sixena.

La petició del consistori, que ja ha presentat un recurs de reposició, va tenir lloc després de conèixer les intencions dels responsables del Museu de commemorar el primer aniversari de l’“espoli” amb la presentació d’un llibre i la difusió d’imatges captades durant les més de deu hores que va durar la intervenció a la façana del Museu el pròxim 11-D.

Aquell dia es presentaran, previsiblement, les imatges captades dins del museu, obra de Laia Navarra, i del llibre il·lustrat per Jordi V. Pou. La magistrada assenyala que les actuacions judicials són públiques, tret de determinades excepcions, que no poden aplicar-se al cas.

A més, indica que les imatges es van fer “a l’interior d’un recinte tancat gestionat per la part coexecutada (el Museu de Lleida), per la qual cosa estaria en ple dret d’efectuar l’esmentada actuació. Fins i tot el PAR va sol·licitar a les Corts d’Aragó evitar que el Museu de Lleida editi el llibre.

tracking