SEGRE

MÚSICA NOVETAT

VÍDEO. El lleidatà Neptú estrena a la xarxa un tema de trap en català

La cançó ‘No hi ha kukes’, sobre els diners en la societat actual

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’artista i productor musical Neptú, nom artístic del lleidatà Vicent Monfà Banyeres, irromp a l’escena hip-hop amb un primer tema de trap en català, No hi ha kukes, disponible a través de plataformes digitals com Spotify, YouTube, iTunes i Amazon, entre d’altres.

El projecte Neptú ha començat amb el que ell mateix defineix com “una cançó de trap humil” en la qual reflexiona sobre el paper dels diners en la societat actual: “Fins a quin punt pot fer-nos més lliures la falta o l’excés de diners.” El trap és un subgènere musical que es diferencia del rap pel ritme (pot ser molt lent i alhora ràpid) i arranjaments electrònics densos i ombrívols. Neptú comenta que “en el trap estem acostumats a escoltar temes que parlen sobre les drogues, l’ego i la lluita per l’èxit”. En aquest sentit, el músic justifica l’etiqueta de cançó de trap humil perquè a No hi ha kukes “la veu cantant, en lloc de parlar d’allò que li sobra, parla del que li falta”.

El productor musical lleidatà, que fa nou anys ja va guanyar un premi de lletres de rap convocat per Joventut de la Paeria, afirma que “si a tot això afegim que la cançó està escrita i interpretada en català, la primera sensació que pot transmetre aquest nou projecte dins del panorama musical dels territoris de parla catalana és que encara queda molta feina a fer en el terreny de l’underground i la música urbana”. La cançó No hi ha kukes, autoproduïda pel mateix artista, compta amb un videoclip obra de Gerard Lázaro.

Neptú, el nou projecte de l’artista i productor musical de Lleida Vicent Monfà Banyeres.

Neptú, el nou projecte de l’artista i productor musical de Lleida Vicent Monfà Banyeres.NEPTÚ

tracking