SEGRE

SOCIETAT

Leticia Dolera respon la carta de Clotet i reconeix un error de comunicació amb l'actriu després del seu embaràs

Dolera ha emès un comunicat de tres pàgines, disponible en el seu compte de Twitter

Aina Clotet acusa Leticia Dolera de prescindir d'ella per estar embarassada

Aina Clotet acusa Leticia Dolera de prescindir d'ella per estar embarassada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La directora Leticia Dolera demana una reflexió sobre la situació de les actrius embarassades en la indústria audiovisual, i reconeix un error de comunicació amb l’actriu Aina Clotet, de la que va prescindir per interpretar el paper protagonista en la sèrie "Deixa’t portar".

Dolera ha emès un comunicat de tres pàgines, disponible en el seu compte de Twitter, després de la polèmica sorgida quan Aina Clotet digués públicament el 20 de novembre que s’havia prescindit d’ella per estar embarassada.

"S’han dit moltes coses sobre mi, però m’ha dolgut especialment veure com s’utilitzava aquesta situació per intentar desacreditar al moviment feminista, tan necessari en la nostra societat, o per qüestionar el meu compromís de diversos anys amb el mateix", indica la directora en el comunicat.

"Lamento que la nostra falta d’entesa durant tot aquest procés i no haver sabut acompanyar millor a Aina com ella necessitava, ens hagi portat a aquesta situació de tensió i exposició pública", afegeix la responsable d’aquesta sèrie per a Movistar +.

Reconeix un error de comunicació, ja que es va activar un procés de càsting que l’actriu va conèixer per una tercera persona: "va ser una qüestió d’hores". "Tant el productor com de la sèrie li vam demanar disculpes al seu moment, per telèfon i en persona. Aprofito per tornar a fer-ho, aquesta vegada públicament. Entenc la tristesa que aquesta notícia i em faig càrrec de la seua decepció", afegeix.

"Sento molt que en aquest cas, malgrat intentar-ho, no aconseguíssim una solució ideal", explica la directora i actriu, després de detallar les possibilitats i opcions que es van estudiar per afrontar el rodatge amb la protagonista embarassada.

Subratlla que el paper representa una dona que no vol quedar-se embarassada, i que "en aquest cas era una cosa totalment oposada al personatge de Cristina". "El nostre cos també explica la història", adverteix.

Argumenta també l’estil narratiu de la sèrie, rodada íntegrament en escenaris naturals i en la que no es podia optar només per plans curts, així com la impossibilitat d’elaborar un pla de rodatge alternatiu. Es tracta d’una producció amb 62 localitzacions naturals, amb 94 actrius i actors, i un canvi implicava "la no contractació de 4 actors ja confirmats".

També es va descartar esborrar la seua "panxa d’embarassada a la postproducció" (FX)) com va proposar l’actriu, que estava disposada a costejar amb el seu sou aquest procés. La productora ho va descartar perquè no li semblava ètic ni legal.

Dolera explica que tampoc no va veure possible que Clotet interpretés el paper que es va reservar per a ella en la sèrie, ja que ho va escriure pensant en si mateixa i en experiències molt personals. Confessa que entén que també rebutgés un personatge capitular, "una aparició curta amb algunes seqüències".

Per tot això, aposta per afrontar aquesta situació com "una oportunitat per fer una reflexió col·lectiva, constructiva, rigorosa i valenta entre professionals del sector sobre com la maternitat afecta totes les dones de la indústria".

I proposa d’obrir un diàleg amb associacions com el Sindicat d’Actors, el sindicat Tace, Proa, la Unió de Cineastes... en fòrums diversos, per tractar les dificultats d’assegurar actrius embarassades o la vulnerabilitat de les dones en aquesta situació: "El nostre cos és la nostra eina de treball".

tracking