SEGRE

MÚSICA GRUPS

Sidonie celebra els vint anys de carrera amb disc i un descans

Posen a la venda l’àlbum recopilatori ‘Lo más maravilloso’

La banda catalana Sidonie, en una imatge d’arxiu durant un concert recent.

La banda catalana Sidonie, en una imatge d’arxiu durant un concert recent.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vint anys fa que Sidonie no baixa dels escenaris, especialment els dos últims, cosa que dóna idea del bon moment que travessa aquesta banda emblemàtica del pop-rock indie que celebra l’aniversari amb un recopilatori i amb unes esperades vacances.

“L’únic espai que veurem el 2019 és el trajecte del meu sofà al llit. Ens convé a nosaltres i al públic per no saturar”, va anunciar Marc Ros, vocalista del grup, al costat dels seus dos companys, el baixista Jes Senra i el bateria Axel Pi, que va puntualitzar: “Ens ho mereixem i ho necessitem, serà el primer retir de Sidonie sense una data de finalització.”

Ahir mateix les botigues i plataformes digitals van veure el desembarcament de Lo más maravilloso (Sony Music), recopilatori que condensa aquestes dos dècades de música que han fet d’ells importants ambaixadors de la psicodèlia en castellà. “Som més de Bowie que d’AC/DC, que hi hagi molts colors”, va ratificar Ros, “orgullós” que la seua compilació s’estengui des de l’actualitat fins als seus inicis cantant en anglès, amb dos temes en aquest idioma, On the Sofa i Feeling Down’01, així com amb un tall instrumental, Sidonie goes to Varanasi, amb un sitar inclòs. El disc es tanca amb una sorprenent versió del seu clàssic Fascinado, rebatejat Fascinados, en què han col·laborat Joan Manuel Serrat, Albert Pla, Vetusta Morla, Leiva, Santi Balmes (Love of Lesbian), Dani Martín, Zahara i Iván Ferreiro, entre molts altres artistes.

tracking