SEGRE

L'ajuntament de Lleida impulsa una nova biblioteca municipal

El Pla Estratègic de Cultura també preveu la projecció conjunta dels festivals que es fan a la ciutat

Imatge d'arxiu d'una biblioteca.

L'ajuntament de Lleida impulsa una nova biblioteca municipalSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presentació d'una nova biblioteca municipal a la ciutat és una de les propostes del Pla Estratègic de Cultura de Lleida. Segons ha avançat la Paeria, la redacció del pla de biblioteques és una de les apostes prioritàries del pla i en aquests moments s’estan realitzant els estudis de viabilitat de diversos equipaments.

Un altre dels eixos en què s’ està avançant des de la presentació del Pla Estratègic de Cultura de Lleida és la projecció conjunta dels festivals que es fan a la ciutat. En aquest sentit, es convocarà una reunió amb les principals institucions del territori amb l’objectiu de tancar acords de col·laboració amb ajuntaments de l’entorn de Lleida perquè puguin acollir produccions sorgides de la ciutat. També es potenciaran les sinèrgies amb Turisme de Lleida per dissenyar l’oferta de turisme cultural en la línia de potenciar la capitalitat cultural de Lleida.

En l’àmbit de la producció i indústria cultural i creativa s’ha posat en marxa un Concurs per a l’Assessorament i gestió d’Indústries Culturals i la seva Internacionalització que permeti el desenvolupament del sector. Aquesta acció se suma al projecte de creació d’un clúster de teatre familiar i a l’objectiu de potenciar el sector de l’audiovisual.

El Pla estableix també la necessitat de millorar la participació dels joves en la cultura i per fer-ho possible es preveu treballar conjuntament amb la regidora de Joventut i el disseny d’un pla amb els equipaments i unitats de programació per a la promoció de públics.

Senyalització cultural de la ciutat

Un altre dels punts destacats del nou Pla estratègic de cultura és l’apartat de Memòria i Patrimoni. En aquest àmbit es convocaran tots els agents implicats en l'actualització del Pla de Museus. També està previst començar els tràmits per a reforçar la senyalització cultural de la ciutat i del patrimoni immaterial. Així mateix, es crearà una taula de treball pel que fa al Patrimoni Literari.

tracking