SEGRE

POLÍTICA CULTURAL EQUIPAMENTS

La Paeria vol impulsar una nova biblioteca municipal

És una de les principals apostes del Pla Estratègic de la Cultura de Lleida

Taula de debat per aportar idees al Pla Estratègic de la Cultura de Lleida.

Taula de debat per aportar idees al Pla Estratègic de la Cultura de Lleida.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les primeres apostes del Pla Estratègic de la Cultura de Lleida és la proposta d’una nova biblioteca municipal. Segons van explicar fonts municipals a SEGRE, la redacció del pla de biblioteques és una aposta prioritària i en aquests moments es porten a terme estudis de viabilitat de diversos equipaments. Per aquest motiu, “estan obertes totes les possibilitats, tant que sigui amb un edifici de nova construcció com reutilitzar algun equipament existent”. Així es va donar a conèixer ahir a la comissió de Cultura.

En la mateixa reunió es va acordar convocar el Consell Municipal de la Cultura el proper mes de gener. Un altre dels eixos que es van abordar és la necessitat de projectar conjuntament tots els festivals que se celebren a Lleida. En aquest sentit, es convocarà una reunió amb les principals institucions del territori amb l’objectiu de tancar acords de col·laboració amb ajuntaments dels voltants de Lleida perquè puguin acollir produccions sorgides de la ciutat. També es potenciaran sinergies amb Turisme de Lleida per dissenyar l’oferta de turisme cultural. En l’àmbit de la producció i indústria cultural i creativa s’ha posat en marxa un concurs per a l’assessoria i gestió d’indústries culturals i la seua internacionalització, que permeti el desenvolupament del sector.

Aquesta acció se suma al projecte de creació d’un clúster de teatre familiar i a l’objectiu de potenciar el sector de l’audiovisual. Un altre dels punts destacats del nou pla estratègic de cultura és l’apartat de Memòria i Patrimoni. En aquest àmbit es convocaran tots els agents implicats en l’actualització del Pla de Museus. També està previst començar els tràmits per reforçar la senyalització cultural de la ciutat i del patrimoni immaterial.

Així mateix, es crearà una taula de treball referent al Patrimoni Literari. El document estableix també accions en matèria de creació artística i en aquest àmbit es crearà un Centre de Producció i de residències artístiques, que inclou la recuperació dels pisos de Cavallers. Durant el primer trimestre del 2019 es convocaran reunions sectorials per posar en marxa les iniciatives. S’ha de recordar que fa dos anys la Paeria va convocar un concurs per redactar un Pla Estratègic de Cultura de la ciutat que va guanyar l’empresa ICC Consultors Culturals. Aquestes són les primeres actuacions.

tracking