SEGRE

Sixena envia al fiscal un article d'opinió de SEGRE sobre el litigi

Captura de l'article d'Anna Sàez

Captura de l'article d'Anna SàezSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El representant legal de l’ajuntament de Vilanova de Sixena, l’advocat Jorge Español, va anunciar divendres que va enviar a la fiscalia d’Osca un article d’opinió que SEGRE va publicar aquest mateix divendres sobre el litigi de l’art i el Museu de Lleida a l’entendre el lletrat aragonès que tenia per objectiu “transmetre que l’execució de la sentència que ordenava la devolució de les obres va ser un assalt o un robatori perpetrat per l’Estat i els seus agents”.

Español es va referir així a l’article d’opinió publicat a la contraportada de SEGRE i que va firmar la periodista Anna Sàez, titulat Operació trasllat, en al·lusió també al llibre de títol homònim presentat al Museu de Lleida dimarts passat, coincidint amb el primer aniversari del polèmic trasllat de les 44 obres d’art al monestir de Sixena, amb el suport de la Guàrdia Civil i en plena intervenció de la Generalitat a causa de l’article 155.

Español també va enviar al fiscal d’Osca un altre article publicat a Ara.cat. Sobre l’última frase de l’article de la periodista de SEGRE (“Als museus, de matinada, només entren els lladres”), Español va rebutjar en un comunicat aquest qualificatiu per als agents precisant que “hi van anar complint ordres del jutjat de primera instància núm. 1 d’Osca perquè els consellers de Cultura catalans –amb referència als exconsellers Santi Vila i Lluís Puig– no obeïen les esmentades ordres”.

tracking