SEGRE

POLÍTICA CULTURAL PROMOCIÓ

La Seu Vella 'surt' al carrer

Amb un estand al Mercat d’Artesans de Lleida de la candidatura davant de la Unesco || Visites guiades per difondre el projecte de Patrimoni Mundial

Estand del Turó de la Seu Vella, al Mercat d’Artesans de Lleida.

Estand del Turó de la Seu Vella, al Mercat d’Artesans de Lleida.ÓSCAR MIRÓN

Creat:

Actualitzat:

Entre les nombroses parades del Mercat d’Artesans de Lleida, situat des de la setmana passada a l’Eix Comercial davant de la Catedral, destaca un estand publicitari del Turó de la Seu Vella i de la candidatura del conjunt monumental a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco. La presència d’aquest espai promocional respon a la campanya impulsada des de la Paeria de fer accions de sensibilització entre els ciutadans “per fer més partícips els lleidatans d’aquest projecte col·lectiu”, com va assenyalar el mes passat l’alcalde, Fèlix Larrosa, a l’última reunió del comitè executiu del Consorci del Turó. De fet, l’octubre passat, Larrosa ja va traslladar a la consellera de Cultura, Laura Borràs, la intenció de donar a conèixer millor la candidatura de Patrimoni Mundial de la Unesco i aconseguir més implicació social en el projecte, just en aquest moment, quan durant el primer trimestre del 2019 s’ha de presentar el dossier final en el Consell de Patrimoni Històric.

L’estand situat a l’Eix Comercial també difon el nou cicle de visites guiades gratuïtes organitzades pel Turó durant aquestes dates nadalenques “per redescobrir les singularitats del conjunt monumental”. Així, hi ha previstes visites guiades els divendres 21 i 28 de desembre i 4 de gener (11.00 hores, en català); i els dissabtes 22 i 29 de desembre i 5 de gener i els diumenges 23 i 30 de desembre (11.00 hores, en català i 13.00 hores, en castellà). Reserves també al 973 23 06 53.

El monument tancarà al públic durant sis dies aquest Nadal El conjunt monumental del Turó, l’antiga catedral i el Castell del Rei, tancaran les portes al públic aquestes dates nadalenques durant sis jornades. La setmana que ve, a banda del dilluns 24 de desembre –els dilluns és el dia de tancament habitual–, també farà festa el dimarts i el dimecres, Nadal i Sant Esteve. La setmana següent, tampoc obrirà el dilluns 31 de desembre, el dimarts 1 de gener –Any Nou– i el diumenge 6 de gener, dia de Reis. Pel que fa al dissabte 5 de gener, el monument obrirà en horari especial, només de 10.00 a 15 hores del migdia.

tracking