SEGRE

MÚSICA FESTIVAL

Primer cartell del Doctor Music

Rosalía, The Strokes, The Prodigy, Primal Scream, Richie Hawtin, Els Pets, Els Catarres i La Pegatina, nous grups i músics confirmats || De l’11 al 14 de juliol del 2019 a Escalarre

The Prodigy, un dels grans grups del punk rock electrònic.

The Prodigy, un dels grans grups del punk rock electrònic.MIKE PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Artistes de tendència com la catalana Rosalía, el quartet de rock nord-americà influït per Led Zeppelin, Greta Van Fleet, el rock de The Strokes, Primal Scream, The Sisters of Mercy o el grup The Good, The Bad & The Queen, liderat per l’excantant de Blur i Gorilaz, Damon Albarn, van ser alguns de la trentena de noms que es van donar a conèixer ahir per conformar el cartell de l’edició commemorativa del Doctor Music Festival, la Reincarnation Edition, prevista entre l’11 i el 14 de juliol a Escalarre. Es van afegir als ja anunciats The Smashing Pumpkins, Underworld i King Crimson. Així mateix, els organitzadors també van anunciar un bon nombre de noms representatius de la música electrònica com els pioners The Prodigy, amb el seu inconfusible punk rock electrònic, o el DJ, músic i productor britànic, encara que naturalitzat canadenc Richie Hawtin, considerat un dels màxims exponents de l’electrònica. Si l’estiu passat va tancar l’escenari del SonarClub de Barcelona la jove belga Charlotte de Witte després que el trepitgés el canadenc, el proper juliol tornaran a coincidir, a pocs dies que ella compleixi els 27 anys, tot i que encara no se saben ni el dia ni l’ordre de les actuacions. I és que aquesta DJ serà un altre dels noms forts del techno a Escalarre.

El director del certamen, Neo Sala, va explicar en declaracions a SEGRE que “l’electrònica sempre ha estat molt important al Doctor Music Festival i ho continuarà sent. De fet, dos dels artistes anunciats, Underworld i Carl Craig, ja van actuar als Doctor Music de finals dels noranta”.

El cartell inclou noms del metal com Sabaton, Opeth, Tesseract, al qual segons els organitzadors “ben aviat s’uniran més noms”.

D’altra banda, els músics catalans també van tenir el seu pes entre els intèrprets desvetllats ahir: Albert Pla i los Sujetadores, Els Catarres, Doctor Prats, Joan Dausà, La Pegatina, Els Pets o Quimi Portet. Entre els noms internacionals es van anunciar Âme, Carl Craig, Chris Robinson Brotherhood, Damian Lazarus, The Bizarre World of Frank Zappa, James Bay, Jamie Jones, Jimmy Cliff, Mando Diao, Parov Stelar, Parquet Courts, DJ Tennis, Tesseract, Tom Walker, Viva Suecia o The Voidz, entre d’altres.

Al ser preguntat per les seues preferències personals, Sala va explicar que “The Strokes, Rosalía, King Crimson, Underworld, The Smashing Pumpkins, The Prodigy, Jimmy Cliff, Richie Hawtin, The Good, The Bad & The Queen, Damian Lazarus, Greta Van Fleet, Quimi Portet, Albert Pla són artistes que a mi personalment m’agraden molt”.

Ipcena, en contra, i l’ACA emet un informe desfavorable Els organitzadors de l’edició commemorativa del Doctor Music Festival avancen els preparatius a bon ritme, encara que l’entitat ecologista Ipcena insisteix que es traslladi el macrocertamen musical perquè asseguren que 100 de les 140 hectàrees on està previst són inundables. En aquest sentit, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), dependent del departament de Territori, va emetre un informe desfavorable a la seua celebració i va demanar que la promotora presentés modificacions al projecte al festival, en les quals treballen actualment. En aquest sentit, fonts de l’organització van assegurar que acataran la normativa vigent i que “treballen per aplicar les mesures necessàries perquè tot segueixi tal com estava previst i el Doctor Music se celebri a Escalarre i en les mateixes dates”.  Malgrat aquestes dificultats, les entrades ja poden adquirir-se al Marketplace de doctormusicfestival.com.

The Prodigy, un dels grans grups del punk rock electrònic.

The Prodigy, un dels grans grups del punk rock electrònic.MIKE PRESS

The Prodigy, un dels grans grups del punk rock electrònic.

The Prodigy, un dels grans grups del punk rock electrònic.MIKE PRESS

tracking