SEGRE

ART INSTAL·LACIÓ

Mirada irònica al positivisme

La Sala Gòtica de l’Institut d’Estudis Ilerdencs inaugura la instal·lació ‘Negativeland’ || Obra del lleidatà Joan Pallé, guanyador de la Biennal Larva

La Sala Gòtica de l’Institut d’Estudis Ilerdencs va acollir ahir la inauguració de la instal·lació ‘Negativeland’.

La Sala Gòtica de l’Institut d’Estudis Ilerdencs va acollir ahir la inauguració de la instal·lació ‘Negativeland’.IEI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’artista Joan Pallé (Lleida, 1989) mira amb escepticisme la societat contemporània d’excés de positivitat i converteix aquesta mirada en una instal·lació artística. El resultat és Negativeland, una instal·lació que pot veure’s des d’ahir a la Sala Gòtica de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI). Pallé parteix de la base del llibre La societat del cansament del filòsof sud-coreà Byun-Chul Han, que aborda aquest “excés de positivitat” a través de lemes i ideologies com “sigues tu mateix”, “realitza’t” o “tingues una vida satisfactòria”, dirigides sobretot al treballador autoexplotat. Segons la seua opinió, això s’acaba convertint en una eina de control social. A partir d’aquí, la instal·lació Negativeland busca obrir esquerdes en aquest discurs que, segons l’opinió de l’artista, sembla dominar avui dia, a través d’imatges de negativitat, intensitat i violència en un espai públic en el qual predomina la positivitat.

Pallé és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (UB). El 2017 va rebre un premi d’artista resident a Fabra i Coats de Barcelona a través del programa de residència Sant Andreu Contemporani. Així mateix, durant els últims anys també ha rebut ajuts a la producció d’obres del Centre d’Art la Panera de Lleida i de Roca Umbert Fàbrica de Creació, així com una beca de residència i de producció de Homessesions, una ajuda d’investigació de la Sala d’Art Jove de la Generalitat i del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). El seu treball ha estat seleccionat per a la Joven Bienal Europea i és un dels creadors que formen part del projecte Javelina, impulsat pel Centre d’Art la Panera i l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida.

La instal·lació ‘Negativeland’ podrà visitar-se fins al 3 de febrer del 2019

Habitualment, la seua obra es relaciona amb la teoria crítica a través d’imatges iròniques o subversives. És guanyador de la Biennal Larva impulsada per l’IEI per donar veu als joves artistes emergents.

tracking