SEGRE

MÚSICA DANSA

Cervera vibra amb el clàssic ballet nadalenc d''El Trencanous'

El Moscow Ballet Theatre reviu la famosa obra de Txaikovski

Un instant d’‘El Trencanous’, interpretat pel ballet del Moscow Ballet Theatre.

Un instant d’‘El Trencanous’, interpretat pel ballet del Moscow Ballet Theatre.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gran Teatre de la Passió de Cervera va vibrar ahir a la tarda amb l’espectacle internacional d’El Trencanous, representat a càrrec del Moscow Ballet Theatre, amb música del compositor vuitcentista rus Piotr Ilitx Txaikovski i coreografia de Marius Petipa, amb l’adaptació d’Elizaveta Nebesnaia i direcció artística de Natalia Txekhovskaia.

Després de l’èxit de La bella dorment el 1890, Ivan Vsevolojski, director dels Teatres Imperials de Rússia, va encarregar a Txaikovski la composició d’un programa doble amb una òpera i un ballet. L’òpera va ser Iolanta.

Per al ballet, Txaikovski va comptar amb Marius Petipa i va escollir el conte d’El Trencanous que havia escrit Alexandre Dumas. No obstant, va prendre com a referència la versió El trencanous i el rei dels ratolins d’Ernst Theodor Amadeus Hoffmann.

La primera representació de l’obra que es va veure ahir a la tarda a la capital de la Segarra va tenir lloc el 18 de desembre del 1892 al Teatre Mariïnski de la ciutat de Sant Petersburg, residència d’hivern dels tsars. Uns cinquanta anys més tard, Walt Disney va utilitzar part de la música d’El trencanous a la banda sonora de la pel·lícula Fantasía (1940).

El ballet s’ha representat en molts llocs diferents des d’aleshores i s’ha convertit potser en el més popular de tots els ballets als països occidentals, i principalment es representa durant les festes de Nadal.

tracking