SEGRE

La Paeria i l'Estat oficialitzen el canvi d'ús de l'edifici que acollirà el Museu d'Art de Lleida

L'antiga Audiència Provincial passa de dependències municipals a seu del futur equipament cultural

La signatura del canvi d'ús de l'edifici de l'Antiga Audiència.

La Paeria i l'Estat oficialitzen el canvi d'ús de l'edifici que acollirà el Museu d'Art de LleidaAjuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i la delegada del Ministeri d’Economia i Hisenda a Ponent, Marta Quintián Gorostegui, han signat aquest divendres el document que oficialitza el canvi d’usos de l’edifici que ha d’acollir el Museu d’Art de Lleida, l'actual Museu Jaume Morera, a la Rambla Ferran.

El ple de l’Ajuntament de Lleida va aprovar en un dels darrers plens sol·licitar al Govern de l’Estat, propietari de l’antiga Audiència Provincial, el canvi de l’ús d’aquest immoble, procediment necessari perquè des d’ara pugui ser la seu del futur equipament cultural, ja que quan el 2009 es va cedir a la Paeria ho va ser exclusivament per a dependències municipals.

El Ministeri d’Economia i Hisenda, gestor del patrimoni de l’Estat, va accedir el 2 de novembre de 2018 a aquesta petició, que avui s’ha formalitzat amb la signatura, a la qual també hi ha assistit el secretari general de la Paeria, Jesús Jiménez, i l’oficial major, Montse Tomàs.

Larrosa ha agraït al Govern de l’Estat la implicació i col·laboració amb el projecte del Museu d’Art de Lleida, ja que a més de la cessió de l’immoble, és una de les administracions que contribueix al finançament de les obres, a través de l’aportació de l’1,5% cultural.

L'alcalde ha informat que ja ha finalitzat el trasllat de tots els serveis i dependències, que acollia l’immoble del número 13 de la Rambla Ferran, a altres edificis municipals, la qual cosa permetrà iniciar les obres el mes de gener.

tracking