SEGRE

LITERATURA PUBLICACIONS

Novetats de Bolaño, Primo Levi i Ida Vitale

La no-ficció també estrenarà aquest primer trimestre del 2019 la investigació pòstuma de Stieg Larsson sobre l’assassinat d’Olof Palme i biografies de Gila i María Zambrano

La uruguaiana Ida Vitale.

La uruguaiana Ida Vitale.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Llibres de Roberto Bolaño, Primo Levi, una autobiografia d’Ida Vitale, una biografia de María Zambrano i una investigació de Stieg Larsson sobre l’assassinat d’Olof Palme (El legado) seran protagonistes de les novetats de no-ficció que arribaran a les llibreries en aquest primer trimestre del 2019. A la intemperie (Alfaguara) reunirà les columnes, els articles i les ressenyes publicades per Roberto Bolaño en diversos mitjans espanyols i hispanoamericans des de la seua època mexicana fins a la seua mort el 2003. Després de trenta anys enterrada, Península publica Yo, quien os habla, la conversa de Primo Levi amb Giovanni Tesio el 1987, que havia de ser una futura biografia autoritzada.

L’esperada autobiografia de la recent guanyadora del Cervantes, la uruguaiana Ida Vitale, arriba amb Shakespeare Palace: Mosaicos de mi vida en México, que reconstrueix els seus anys a Ciutat de Mèxic, des dels carrers que es van construir a la colònia San Ángel fins als sabors del menjar mexicà, o la trobada amb paraules subtils i inesborrables com tlapalería. En aquest trimestre es publicaran les biografies El libro de Gila (Blackie Books), en el centenari del seu naixement, amb material gràfic inèdit; Sobre María Zambrano. Misterios encendidos (Siruela), d’Antonio Colinas, i José Luis Sampedro (Debate), d’Andrés Sorel.

Coincidiran dos biografies de Nietzsche: una de Rüdiger Safranski (Tusquets) i una altra de Sue Prideaux (Ariel), que desmenteix el seu antisemitisme, el seu nacionalisme i el seu nihilisme. Emilia Pardo Bazán (Taurus), d’Isabel Burdiel, i la biografia il·lustrada de Chiquito de la Calzada (Temas de Hoy), de Sergio Mora, completen el panorama biogràfic. El franquisme serà analitzat a Presos contra Franco (Galaxia G.), de Martínez Zauner; Los campos de concentración de Franco (B), de Carlos Hernández, i El país de la desmemoria. Del genocidio franquista al silencio interminable (Roca), de Juan Miguel Baquero. Finalment, en el camp de l’assaig destaquen La revolución vertical (Rayo Verde), de Ngugi wa Thiong’o; El río de la conciencia (Anagrama), llibre pòstum d’Oliver Sacks; El fin del fin de la Tierra (Salamandra), de Jonathan Franzen; i Tras los pasos de Livingstone, de Xavier Moret (Península).

tracking