SEGRE

Cervera aposta per una programació interdisciplinària i de proximitat per la capital cultural

Oferirà prop de 200 activitats en una vintena d'escenaris a partir del 19 de gener

La presentació dels actes ha tingut lloc a l'espai Cal Corominas.

Cervera aposta per una programació interdisciplinària i de proximitat per la capital culturalAjuntament de Cervera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cervera es converteix en la Capital de la Cultura Catalana aquest 2019 amb el desplegament d’un programa d’activitats format per prop de 200 accions interdisciplinàries repartides en més de 25 escenaris i amb la participació de més de 260 artistes i creadors, que tenen per objectiu posar en relleu la riquesa cultural de la capital de la Segarra i el seu territori. Els actes de la capitalitat arrencaran el dissabte 19 de gener, a les 19 hores, amb l’espectacle inaugural gratuït titulat 'MEM', un muntatge de producció pròpia amb teatre, dansa i música. Aquest acte tindrà lloc al Gran Teatre de la Passió.

La programació ha estat presentada aquest dijous a l’espai Cal Corominas, en una acte que ha comptat amb les principals autoritats locals, així com dels responsables del projecte Capital de la Cultura Catalana.

La programació que s’ha presentat és el resultat d’un procés participatiu en el qual s’han consultat prop d’una cinquantena d’associacions culturals de la ciutat i compta amb 70 projectes culturals i artístics de nova creació que, un cop desplegats, donaran lloc a més d’un centenar d’accions culturals que se celebraran durant tot un any.

A banda d’aquests projectes de nova creació, Cervera acull en la seva agenda cultural de caràcter estable altres cites anuals destacades, com l’Aquelarre, el Festival de Pasqua (de música clàssica catalana), el Curs Internacional de Música-Càtedra Emili Pujol i La Passió medieval, així com una llarga llista d’exposicions i intervencions patrimonials.

Segons ha explicat Ramon Royes, paer en cap de Cervera, en el marc de la presentació d’aquest dijous, un dels reptes principals de la capitalitat “és, sens dubte, dinamitzar la pròpia agenda cultural estable de Cervera a partir de la capitalitat, consolidar igualment el rol dels equipaments culturals de referència a casa nostra i treballar d’una manera molt directa amb les entitats locals per potenciar els seus valors de participació i representativitat”.

Per la seva banda, i en nom de la comissió organitzadora de la capitalitat, el coordinador de la Capital de la Cultura Catalana Cervera 2019, Marc Comas, ha explicat que “la cultura ha d’anar més enllà del fet cultural, això vol dir que molts projectes inclosos en el programa d’actes de la capitalitat neixen amb voluntat de continuïtat".

PROGRAMACIÓ. Cervera Capital de la Cultura Catalana

tracking