SEGRE

POLÍTICA CULTURAL DIFUSIÓ

Patrimoni arqueològic 'obert'

La visita a les muralles medievals del carrer Anselm Clavé de Lleida obre la nova temporada de ‘Diumenges de Portes Obertes’ || Gairebé 1.500 persones van gaudir d’aquesta iniciativa el 2018

La Paeria va arrancar ahir la nova temporada de difusió del patrimoni arqueològic.

La Paeria va arrancar ahir la nova temporada de difusió del patrimoni arqueològic.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La visita a les muralles medievals del carrer Anselm Clavé va donar ahir el tret de sortida a la temporada del 2019 dels Diumenges de Portes Obertes, l’activitat programada pel Servei d’Arqueologia de l’ajuntament de Lleida per conèixer els tresors que s’han descobert a les diferents excavacions en els últims anys la ciutat. Aquesta activitat divulgativa va permetre a 1.474 ciutadans atansar-se durant el 2018 al patrimoni arqueològic de quatre equipaments de Lleida que poden visitar-se mensualment: les Adoberies de la rambla Ferran, la Domus Roma de l’Auditori Enric Granados, el dipòsit de l’Arxiu Arqueològic i les muralles medievals del carrer Anselm Clavé.

Es tracta d’una xifra notablement superior a la de l’any anterior (1.103), gairebé un 25 per cent d’augment, i encara més a la del 2016, quan es va quedar en el llindar del miler. Val a destacar que aquest increment s’ha donat als quatre equipaments i que l’afluència de visitants no ha parat de créixer des que fa sis anys es van posar en marxa els Diumenges de Portes Obertes per divulgar el patrimoni arqueològic de Lleida. La proposta que l’últim any va tenir més afluència de públic va ser la de les visites a les Adoberies, que en onze diumenges van atreure un total de 610 visitants, seguida de les muralles medievals (402) i la Casa Romana de l’Auditori (332), que es va programar un diumenge menys que els anteriors. Pel que fa a la visita al dipòsit de l’Arxiu Arqueològic, va captar un nombre inferior de persones (130), ja que, malgrat que és gratuïta com la resta d’equipaments culturals, és l’única en la qual es requereix una inscripció prèvia. Per a aquesta nova temporada, la Paeria ha programat un total trenta-nou Diumenges de Portes Obertes fins al 15 de desembre. Aquestes visites s’interrompran els mesos d’estiu, entre el 28 de juliol i el 8 de setembre, ambdós inclusivament. L’entrada per a aquestes activitats de difusió del patrimoni arqueològic, que es desenvolupen els diumenges de les 10.30 a les 13.30 hores, és gratuïta.

La Paeria va arrancar ahir la nova temporada de difusió del patrimoni arqueològic.

La Paeria va arrancar ahir la nova temporada de difusió del patrimoni arqueològic.PAERIA

tracking