SEGRE

ARTISTES EXPOSICIÓ

D'editar llibres a crear obres d'art

Després de la seua etapa al segell Apostroph, la lleidatana Annabel Encontra salta al món dels quadres || S’estrena avui a la fira internacional Art Innsbruck, a Àustria

Annabel Encontra, ahir a casa seua amb alguns dels quadres que ha creat en els últims mesos.

Annabel Encontra, ahir a casa seua amb alguns dels quadres que ha creat en els últims mesos.ÓSCAR MIRÓN

Creat:

Actualitzat:

Vinculada des de fa molts anys amb l’àmbit cultural –va arribar a ser regidora de Cultura a la seua localitat de residència, Alcoletge–, Annabel Encontra acaba de fer un gir absolut a la seua vida laboral. La seua inquietud per les lletres la va portar el 2006 a fundar l’editorial Apostroph amb d’Alexandra Cuadrat. Un segell editorial que no només va publicar diversos llibres sinó que també tenia un vessant de producció cultural, del qual per exemple va sorgir el festival de literatura de terror Torrebesses Tremola. Després de vendre i desvincular-se d’aquesta firma, Encontra ha saltat a un nou àmbit cultural, el de les arts, i la seua obra s’estrenarà aquest cap de setmana traspassant fronteres. No es tracta d’olis, gravats o aquarel·les. La seua tècnica és més singular: quadres amb volum a partir de materials com filferros, ferros, plàstics... “Fa molts anys que, com a hobby, m’agradava teixir tapissos amb llanes i altres elements tèxtils, però ara no paro de passejar per ferreteries buscant idees i comprant materials”, afirma entre somriures.

Dos de les seues obres han arribat fins a Marbella, a l’Excellence Art Gallery, que des d’avui i fins diumenge les exhibirà a la fira internacional Art Innsbruck, que se celebra a la capital del Tirol a Àustria. Són dos quadres en blanc i negre i grisos d’una sèrie sobre la repressió, que es titulen Brot i Camuflatge. “Són missatges simbòlics sobre el fenomen de la repressió, però no només referida al clima actual que vivim sinó a la història del país al segle XX”, explica l’artista, nascuda a la ciutat francesa d’Estrasburg el 1962 de pares que van patir l’exili i instal·lada a Lleida des del 1982.

tracking