SEGRE

Boris Izaguirre: “La vida m'alimenta la literatura”

Boris Izaguirre explica a Lleida per què l’últim llibre és un homenatge a la seua
mare

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El presentador de televisió i escriptor Boris Izaguirre va explicar ahir al CaixaForum Lleida que la seua inspiració és fruit de tot el que ha viscut al llarg de la seua carrera, i que va ser Catalunya la que li va donar l’oportunitat de ser qui és, quan a Veneçuela ningú el coneixia.

“Vaig tenir moltíssima sort de formar part de la Barcelona de finals dels noranta”, va dir, i va destacar així mateix l’important paper cultural i mediàtic de la capital catalana en aquella època. D’aquesta manera Izaguirre iniciava al CaixaForum la intervenció al cicle de literatura Universos literaris, en què diferents escriptors parlaran sobre les seues vivències personals revelant d’on treuen la inspiració. Sobre la seua última novel ·la autobiogràfica, Tiempos de tormentas, el veneçolà va confessar que va decidir escriure- la en honor a la seua mare, quan just abans de morir li va transmetre la seua tristesa per “acabar morint en una dictadura”.

Un altre dels motius pels quals va iniciar aquesta obra va ser la necessitat de compartir amb els lectors el moment més tràgic de la seua infantesa, quan va patir una violació en mans de tres desconeguts amb tan sols 13 anys. Aquest episodi va marcar un abans i un després a la seua vida, sobretot en la relació amb la seua mare, que el va animar a no amagar mai la seua homosexualitat ni els seus sentiments, “per molt que a la gent no li agradés”. “És més fàcil viure la vida sabent que tot és una gran ironia”, assegura Boris.

Sobre la faceta televisiva, va anunciar un nou projecte, Prodigios, que emetrà ben aviat TVE, un talent show de nens entre 7 i 17 anys que girarà al voltant de “la dansa, la lírica i els instruments musicals”, i que copresentarà amb Paula Prendes, amb qui manté gran amistat després del seu pas per MasterChef Celebrity 3. Izaguirre també es va referir a Lleida en la seua xarrada i va confessar que “tot i que no hi havia estat mai”, Rubén [el seu marit] “m’ha parlat molt bé de la ciutat i em va recomanar diferents llocs on adquirir productes carnis qualitat”.

La conferència de Boris Izaguirre la van seguir més de 150 persones al CaixaForum Lleida.

Boris Izaguirre: “La vida m'alimenta la literatura”Itmar Fabregat

tracking