SEGRE

EFEMÈRIDES ART

L'Any Brossa també recala a Lleida

El Museu Morera i la Fundació Viladot rememoraran la primera exposició de poesia concreta de Catalunya, que es va exhibir a la Petite Galerie || Obres de Brossa, Iglésias del Marquet i Viladot

‘Birth of a Ballet’, 1963, de Josep Iglésias del Marquet.

‘Birth of a Ballet’, 1963, de Josep Iglésias del Marquet.MUSUE D’ART JAUME MORERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Petite Galerie de Lleida, de la qual el Museu Morera recorda el cinquantè aniversari, va acollir el 1971 la que s’ha considerat la primera exposició de poesia concreta de Catalunya. Ara l’Any Brossa, que s’inaugurarà oficialment avui amb motiu de la commemoració del centenari del naixement del poeta visual Joan Brossa, recalarà a Lleida precisament amb una mostra itinerant que la rememorarà: Joan Brossa, Josep Iglésias del Marquet, Guillem Viladot. Poesia concreta. Petite Galerie, Lleida 1971. La instal·lació es podrà contemplar a la Fundació Guillem Viladot-Lo Pardal d’Agramunt del 13 d’abril al 6 de juliol del 2019; al Museu d’Art Jaume Morera de Lleida des del 17 d’octubre fins al 19 de gener del 2020 i, finalment, a la Fundació Joan Brossa de Barcelona, la primavera del 2020.

Als centres lleidatans, la mostra intentarà recuperar l’exposició original de l’any 1971, mentre que a la capital catalana, a més, s’ampliarà amb peces d’altres artistes. La mostra estarà comissariada per Pau Minguet, Jesús Navarro, Marc Audí, Glòria Bordons i Manuel Guerrero. A més a més, entre la resta d’activitats programades a Ponent, el 14 de març, la Fundació Vallpalou de Lleida té previst acollir la conferència Joan Miró i Joan Brossa, qui és el poeta i qui l’artista? a càrrec del poeta i assagista català Vicenç Altaió.

L’Any Brossa es va presentar oficialment ahir i s’allargarà durant tot aquest any 2019 amb la voluntat de consolidar i difondre la seua obra i el seu esperit transgressor. L’epicentre del cicle serà la seu de la Fundació Joan Brossa. Inaugurada l’any passat al Born de Barcelona, es busca que sigui l’espai de referència per a la ciutat i el repte de Catalunya.

Tanmateix, les activitats es repartiran per tot el territori de parla catalana i diversos equipaments de la capital, com l’Escenari Brossa, la Fundació Antoni Tàpies o el Born Centre de Cultura i Memòria. També destaca la vocació internacional d’aquest any commemoratiu, que portarà la gran exposició Poesia Brossa, produïda pel MACBA l’any passat, en diverses ciutats americanes. Així mateix, altres esdeveniments rellevants en el marc de la celebració de l’Any Brossa seran el congrés acadèmic II Simposi Internacional Joan Brossa. Els arbres varien segons el terreny, organitzat pel grup d’investigació Poció, a més de la publicació de diversos llibres.

‘Birth of a Ballet’, 1963, de Josep Iglésias del Marquet.

‘Birth of a Ballet’, 1963, de Josep Iglésias del Marquet.MUSUE D’ART JAUME MORERA

‘Birth of a Ballet’, 1963, de Josep Iglésias del Marquet.

‘Birth of a Ballet’, 1963, de Josep Iglésias del Marquet.MUSUE D’ART JAUME MORERA

tracking