SEGRE

CONCERTS AUDITORI

El mític director argentí José Cura dirigeix de nou l'OJC

Un moment del concert d’ahir de José Cura amb l’OJC.

Un moment del concert d’ahir de José Cura amb l’OJC.STEFI GABRIELLE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mític director i tenor argentí José Cura va dirigir ahir per segona vegada l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) a l’Auditori Enric Granados, en un concert en el qual van interpretar obres de Rodrigo i Beethoven. Cura, que ja va dirigir l’OJC fa tan sols dos anys, es va posar ahir de nou al capdavant de l’orquestra simfònica lleidatana i va delectar els assistents amb la seua versió de la Quarta simfonia de Beethoven.

Així mateix, l’argentí va presentar al concert un nou talent a la guitarra, la jove txeca Barbora Kubíková, que va interpretar al costat de l’orquestra les obres Tres Viejos Aires de Danza i el Concierto de Aranjuez, de Joaquín Rodrigo. Nascut l’any 1962 a la ciutat argentina de Rosario, Cura es va fer internacionalment conegut a finals dels noranta gràcies a la seua particular veu de tenor amb caires de baríton. Encara que no va ser fins al 1999 quan va començar la carrera com a director, ha liderat grans orquestres com la London Philharmonic i la London Symphony de Londres, la Filharmònica de Viena, la Simfònica de Varsòvia, l’Orquestra Toscanini i la Filharmònica d’Hongria.

Així mateix, la seua producció d’Otello al teatre Colón de Buenos Aires va ser seleccionada per votació internacional com un dels espectacles més exitosos del 2013.

tracking