SEGRE

CINE GUARDONS

Els premis Feroz 2018 coronen 'El reino' de Rodrigo Sorogoyen

Atorgats pels mitjans especialitzats en una gala a Bilbao

L’equip d’“El reino’ rep el premi a la millor pel·lícula dramàtica dels premis Feroz.

L’equip d’“El reino’ rep el premi a la millor pel·lícula dramàtica dels premis Feroz.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els premis Feroz 2018, concedits pels mitjans especialitzats, van coronar el thriller sobre la corrupció política a l’Espanya actual de Rodrigo Sorogoyen El reino, a la gala celebrada a Bilbao, per primera vegada fora de Madrid. El llargmetratge del realitzador espanyol va aconseguir cinc de les estatuetes de les deu a què optava: millor pel·lícula dramàtica, millor director, millor actor protagonista (Antonio de la Torre), millor actor de repartiment (Luis Zahera) i millor guió.

El reino va mantenir un tancat duel al llarg de tota la gala amb la pel·lícula de Carlos Vermut Quién te cantará, que va aconseguir quatre de les vuit distincions a què es presentava: millor actriu protagonista (Eva Llorach), millor música original (Alberto Iglesias), millor tràiler i millor cartell.

En l’apartat reservat als actors i actrius, la gran triomfadora de la nit va ser Anna Castillo, premiada doblement pels seus papers de repartiment a la pel·lícula Viaje al cuarto de mi madre i per la sèrie còmica Arde Madrid, sobre l’estada d’Ava Gardner a Espanya.

La millor pel·lícula de comèdia va ser per a Campeones, la història de superació de persones amb discapacitat dirigida per Javier Fesser. A l’apartat de sèries, les grans triomfadores van ser Arde Madrid, de Paco León i Anna R. Costa, i Fariña, de Carlos Sedes i Jorge Torregrossa, sobre la xacra del narcotràfic a Galícia durant els anys 80 del segle passat. Les dos s’han emportat tres premis, els de millors sèries còmica i dramàtica.

tracking