SEGRE

POLÍTICA CULTURAL INFRAESTRUCTURES

Dia D per al futur Museu Morera

Dilluns vinent, acte oficial d’inici de les obres de rehabilitació de l’antiga Audiència || Amb el ministre Guirao, la consellera Borràs i un representant de la UE

Vista de la planta baixa de l’edifici de l’antiga Audiència a Ferran, futur Museu d’Art de Lleida.

Vista de la planta baixa de l’edifici de l’antiga Audiència a Ferran, futur Museu d’Art de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dilluns vinent, l’antiga Audiència de Lleida, a la rambla Ferran, acollirà l’acte oficial d’inici de les obres de rehabilitació d’aquest edifici per convertir-lo en el futur Museu d’Art de Lleida, l’actual Museu d’Art Jaume Morera. Començarà així a córrer el calendari de les obres, que marca un termini d’execució de 25 mesos, la qual cosa augura una possible estrena de la pinacoteca a començaments de l’any 2021, deixant així enrere una història centenària que va començar el 1917 en un equipament cultural que sempre ha viscut en seus provisionals.

La foto inaugural reunirà els representants de totes les institucions que s’han compromès a col·laborar econòmicament en el projecte: el ministre de Cultura, José Guirao; la consellera de Cultura, Laura Borràs; el delegat de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas; i la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, acompanyaran l’alcalde, Fèlix Larrosa, en un acte que també comptarà amb l’assistència de la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, entre altres autoritats.

La reconversió de l’edifici en el futur museu està en mans de l’UTE Benito Arnó, Romero Polo i Sorigué i compta amb un pressupost de 4.470.950 euros, finançats amb l’aportació municipal i fons de la Generalitat (1 milió d’euros), Diputació (mig milió), fons Feder europeus (2 milions) i els procedents de l’1,5% Cultural de Foment (entorn d’1 milió).

Al desembre es va anunciar també el final del trasllat a altres dependències de tot el personal i serveis que havien ocupat fins ara l’edifici.

Jornada amb visita a la Seu Vella i lliçó inaugural del curs a l’IEI Encara que les obres per al futur Museu Morera centraran la jornada de dilluns, la Paeria no desaprofitarà la presència a Lleida del ministre i la consellera de Cultura per a una visita conjunta a la Seu Vella, la guinda del patrimoni monumental de la capital del Segrià. S’ha de recordar que el Turó està pendent de la licitació de diverses obres de restauració (coberta del claustre, façana i Porta dels Apòstols, campanar) –frenada en el seu dia per l’aplicació de l’article 155– i de la candidatura a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco, el dossier de la qual arribarà pròximament a Madrid. A més, la consellera Borràs completarà una intensa agenda matinal amb la lectura a les 13.00 hores de la lliçó inaugural de l’actual curs acadèmic de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, amb una conferència titulada 1939-2019: 80 anys d’exili?.

tracking