SEGRE

EDUCACIÓ MANUSCRITS

Èxit de participació en el vuitè curs de paleografia a Tàrrega

Imatge de la primera sessió, celebrada ahir a la biblioteca.

Imatge de la primera sessió, celebrada ahir a la biblioteca.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Arxiu Comarcal de l’Urgell va iniciar ahir amb ple d’alumnes la vuitena edició del curs pràctic de paleografia Peave una liura de safrà. L’equipament cultural ha detectat que cada vegada hi ha més persones interessades a aprendre a llegir i interpretar els manuscrits històrics i, en aquesta edició, el curs tracta el món dels mercats i de les fires als documents medievals i moderns.

El director de l’ACUR, Carles Quevedo, va destacar que entre els documents que aprendran a desxifrar els alumnes de la mà del professor de la UdL Joan Busqueta hi ha privilegis reials de Tàrrega i Vilagrassa, així com dos reproduccions de pergamins de Cervera.

Inicialment aquest curs, que es porta a terme a la biblioteca de Tàrrega i es prolongarà fins al 23 de febrer, es va programar al costat d’un de cal·ligrafia antiga, encara que després van veure que els alumnes eren d’interessos diferents. En el cas del de paleografia són habituals els historiadors mentre que en l’altre són persones del món del disseny.

tracking