SEGRE

MÚSICA SARDANES

La Cobla Jovenívola d'Agramunt presenta un àlbum commemoratiu

Músics de la Cobla Jovenívola durant el concert.

Músics de la Cobla Jovenívola durant el concert.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cobla Jovenívola d’Agramunt va oferir ahir a la tarda un concert al Casal Agramuntí del municipi per presentar un nou àlbum de sardanes que commemora el seu trentè aniversari, i va comptar amb la col·laboració de diferents músics i directors que durant aquest llarg període han passat per l’associació.

Una de les seues integrants, Judit Sorribes, va explicar que l’àlbum està format per vuit obres que diferents compositors van crear per commemorar les tres dècades de trajectòria de la cobla, una de les quals dedicada al municipi com a regal i mostra d’agraïment al suport rebut durant tot aquest temps. Es tracta de la sardana Sió de Jan Fité. La resta són: 1987 de Gerard Pastor; Llavor de Jordi Castellà; Des del primer dia d’Alfred Abad; Jovenívols de Lluís Alcalà; Del Pilar a la Ribera del Sió d’Òscar Barqué, actual director de la formació; Trentagívola de Joan Pelfort, i 30 anys des d’Agramunt de Joan Lázaro. De moment se n’han editat fins a un total de 500 unitats.

Una de les obres està dedicada al municipi com a regal i mostra del suport rebut

D’altra banda, Sorribes va explicar que durant aquests trenta anys han passat per la cobla un total de quaranta persones. A més, val a destacar que, a l’edició anterior de la Nit de la Sardana, la Cobla Jovenívola d’Agramunt va ser distingida amb el Premi Sardalleida que atorga la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida.

tracking