SEGRE

EQUIPAMENTS POLÈMICA

Artistes recolzen l’ampliació del Macba que vol frenar Ada Colau

Recullen 2.600 firmes perquè una capella destinada al Museu no sigui un CAP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 2.600 persones, entre les quals figuren 300 personalitats vinculades al món cultural, han reclamat “respectar” el mandat aprovat d’allotjar a la Capella de la Misericòrdia l’ampliació del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba), com van explicar ahir els impulsors d’un manifest. En una roda de premsa per presentar el document, la presidenta de la Fundació Macba, Ainhoa Grandes, va demanar a l’ajuntament frenar el “desnonament” que està exercint sobre la capella cedida al museu, en favor del CAP Raval Nord. A l’espera que el ple porti a debat el 22 de febrer un canvi d’usos de l’espai del museu per destinar-lo a finalitats sanitàries, els assistents van criticar el que van titllar de “maniobra política”. El consorci del Macba va rebre la setmana passada una carta per part de l’ajuntament per iniciar la rescissió del contracte de la capella, davant de la qual aquesta setmana presentaran al·legacions, va explicar Grandes, que va revelar que el consistori demana reunir-se amb el museu per trobar una nova seu per a ells.

Entre els arguments esgrimits pel museu per situar la seua ampliació a la plaça, Grandes va destacar que el calendari d’obres a la mateixa seu de l’actual edifici del CAP seria el mateix que aixecar el nou a la Misericòrdia, d’acord amb les opinions de Patrimoni, que prefereix un museu en aquest espai. Grandes va situar l’arrel del problema en el moment en què el districte de Ciutat Vella li va oferir a CatSalut l’opció d’una capella cedida abans al Macba i el pla estratègic d’ampliació va ser aprovat pel mateix ajuntament.

Solidaritat també des de LleidaNombrosos noms de reconeguts artistes i personatges vinculats amb l’àmbit de la cultura, tant de Catalunya com de la resta de l’Estat, han rubricat el document presentat ahir. Entre ells hi ha Jaume Plensa, Ignasi Aballí, Vicenç Altaió, Carme Riera, Pere Portabella, Carles Duarte, Frederic Amat o Neus Ballús, per citar-ne només alguns. En la llarga relació també s’inclouen lleidatans com Antoni Abad, Tatxo Benet, Ana Vallés, Cèlia del Diego, Mary Coma Estadella, Jordi Mayoral o Jusèp Boya, entre d’altres.

tracking