SEGRE

Lleida reactiva el Consell de la Cultura amb 84 integrants

Amb representants d’entitats culturals, professionals, creadors i empreses

El alcalde, Fèlix Larrosa, presidió la constitución del Consell Municipal de Cultura.

Lleida reactiva el Consell de la Cultura amb 84 integrantsLa Paeria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde Fèlix Larrosa va presidir ahir la reactivació del Consell Municipal de Cultura de Lleida integrat per 84 persones representants de tots els sectors creatius de la ciutat. L’alcalde els va agrair la voluntat de formar part d’un projecte “que té la funció de generar pensament, aportar idees, generar debat i fer propostes. El consell és, de fet, el punt de trobada entre la iniciativa pública i privada”, va dir. Larrosa va animar els seus integrants a ser partícips del salt que la ciutat aspira a fer com a capital cultural. “Junts farem un sector cultural més fort, més dinàmic i més internacional. Farem que Lleida sigui encara més capital.”

L’alcalde es va most rar agraït amb el sector cultural de la ciutat per contribuir en la construcció del territori de creativitat que actualment és Lleida i per fer-lo progressar: “Entre tots hem de pensar com fem arribar la cultura al màxim de gent, com situem Lleida al mapa cultural del sud d’Europa. Tenim tradició, patrimoni, història, creativitat i ambició. Tenim, en definitiva, tots els ingredients per elaborar una molt bona recepta.” La recuperació del Consell Municipal de Cultura forma part del procés d’implementació del Pla Estratègic de Cultura de la ciutat, que es va presentar l’any passat després d’un procés d’elaboració en el qual van participar activament els sectors culturals i creatius de Lleida. D’altra banda, va insistir que, al costat de la política de barris i de les polítiques socials, la cultura és un dels pilars fonamentals de l’acció política municipal, que “entén la cultura com un instrument de progrés social”, va dir.

Internacionalització

Fa unes setmanes, la Paeria va presentar el Pla de Promoció i Internacionalització de les empreses i indústries culturals i creatives, en el qual ja estan treballant dos gestores culturals amb gran experiència, Margarita Troguet i Marta Oliveres. Entre les iniciatives que es posaran en marxa a Lleida destaquen la Biennal de les Arts i la Cultura així com el suport que la Paeria donarà a les petites empreses culturals de la ciutat. A la primera reunió del Consell Municipal de la Cultura, es va nomenar els membres que integraran el consell i també es van fixar les normes de funcionament i gestió de l’ens cultural lleidatà.

tracking