SEGRE

TEATRE NOMENAMENT

Naix un nou Teatre Lliure “refundat, obert i integrador”

El director, Juan Carlos Martel, presenta el pla de gestió

L’actor lleidatà Eduard Muntada, primer per la dreta, a ‘Les noces de Fígaro’ el novembre passat al Teatre Lliure de Barcelona.

L’actor lleidatà Eduard Muntada, primer per la dreta, a ‘Les noces de Fígaro’ el novembre passat al Teatre Lliure de Barcelona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou director del Teatre Lliure de Barcelona, Juan Carlos Martel, va mostrar ahir el seu nou projecte que pretén “refundar” i actualitzar el teatre per convertir-lo en una casa de cultura “oberta i integradora” basada en la cultura, l’educació i el benefici social, desmarcant-se així de la tasca del seu predecessor, Lluís Pasqual. El pla de gestió de Martel per als pròxims quatre anys preveu una reducció del nombre d’espectacles que es produeixen per temporada, per mitigar l’estrès al qual està sotmès actualment el teatre, defensant que d’aquesta manera es poden treballar millor les produccions.

Una altra de les propostes de millora és la paritat en les manifestacions artístiques que s’ofereixen i va remarcar que “el nou Lliure no només ha de ser un reflex de la societat sinó que ha de ser també un exemple d’una entitat col·lectiva, compartida, oberta i diversa”, per aquest motiu també pretén donar suport als artistes emergents “almenys” durant un any, però sense repetició de creadors en la temporada següent.

El nou director va voler desmarcar-se de Pasqual autolimitant el seu exercici com a director d’escena, comprometent-se a no dirigir més d’un espectacle per temporada. Martel també s’ha proposat incrementar la partida de recursos propis al passar dels 1,7 milions actuals als 3 milions d’euros durant el temps que estigui al capdavant de la direcció del Lliure, amb un departament de màrqueting i captació de fons que permeti al teatre obrir-se al patrocini.

tracking