SEGRE

CINE PREMIS

Goya: tolerància contra corrupció

‘Campeones’, de Javier Fesser, i ‘El reino’, de Rodrigo Sorogoyen, favorites avui a la gran festa del cine espanyol || La gala, a Sevilla, se celebra per segona vegada en la història fora de Madrid

Les fotos dels diversos candidats als Goya envaeixen aquesta setmana els principals carrers de Sevilla.

Les fotos dels diversos candidats als Goya envaeixen aquesta setmana els principals carrers de Sevilla.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comèdia més taquillera d’aquest any, Campeones, un al·legat per la tolerància elaborat amb estima per Javier Fesser, i l’inquietant thriller sobre la corrupció de Rodrigo Sorogoyen El reino parteixen com a favorites a la 33 edició dels premis Goya, que aquesta nit s’entregaran en una gala a Sevilla, per segona vegada a la història d’aquests guardons fora de Madrid, després que se celebressin a Barcelona l’any 2000. Amb les dos pel·lícules favorites, val a esmentar una raresa que també ha captivat el públic, Todos lo saben, dirigida per un iranià guanyador de dos Oscars, Asghar Farhadi, que compta al repartiment amb un grapat dels millors actors del moment: Penélope Cruz, Javier Bardem, Bárbara Lennie, Eduard Fernández i Ricardo Darín. I dos propostes indie, protagonitzades per gitanos.

Es tracta de la història d’amor de dos joves gitanes lesbianes, Carmen y Lola, de la basca Arantxa Echevarría, i Entre dos aguas, un fals documental sobre dos germans gitanos amb què competeix el català Isaki Lacuesta, que diumenge passat va arrasar als premis Gaudí a l’emportar-se set dels nou guardons a què optava.

Pel que fa als actors i actrius protagonistes que poden guanyar aquest any són tots vells coneguts. En el cas dels homes, tots tenen ja Goya: Antonio de la Torre i José Coronado, un cadascun; Javier Gutiérrez, dos, i Javier Bardem, sis. I entre les dones, Penélope Cruz podria convertir-se, si guanya la quarta estatueta, en l’actriu més premiada del cine espanyol, i Lola Dueñas s’emportaria el tercer.

La gala, que començarà a les 22.00 hores i serà retransmesa en directe a TVE 1, comptarà amb les actuacions musicals de Rosalía, James Rhodes i el trio format per Amaia Romero-Rozalén-Judit Neddermann, que interpretaran una peça composta per Manu Guix, en la qual s’inclouen els quatre temes nominats a millor cançó original. Un dels moments més especials de la gala serà el tribut que Alejandro Amenábar, el lleidatà Jaume Balagueró, Juan Antonio Bayona, Rodrigo Cortés, Álex de la Iglesia, Juan Carlos Fresnadillo, Paco Plaza i Nacho Vigalondo rendiran al seu mestre, Chicho Ibáñez Serrador, Goya d’Honor 2019, guardó que va rebre durant la festa dels nominats, que es va celebrar el passat 14 de gener.

tracking