SEGRE

L'Animac homenatjarà el creador de 'Bob Esponja'

La Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya projectarà a Lleida 343 films entre el 21 i 24 de febrer

La presentació de la 23a edició de l'Animac.

L'Animac homenatjarà el creador de 'Bob Esponja'Amado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 23a edició de l'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, que se celebrarà a Lleida del 21 al 24 de febrer, projectarà un total de 343 produccions i enguany tindrà com a tema protagonista la tècnica de l'stop motion. En aquest sentit, el festival oferirà conferències, tallers i altres activitats sobre aquesta tècnica animada.

L'Animac 2019 comptarà amb la presència de prestigiosos professionals del sector com Peter Lord, conegut per 'Wallace i Gromit', el 'Xai Shaun', 'Chicken Run' o 'Pirates!', que rebrà el Premi d'Honor; o la finlandesa Katariina Lillqvist, l'Animation Master d'Animac 2019. L'altre nom destacat serà el del nord-americà Mark Osborne, creador de 'Kung Fu Panda' i amic personal del recentment desaparegut Stephen Hillenburg, creador de 'Bob Esponja', a qui Animac homenatjarà en aquesta edició. Osborne va treballar amb Hillenburg dirigint les seqüencies d'acció en directe per a 'Bob Esponja: La Pel·lícula', així com les seqüències en viu de les tres primeres temporades de la popular sèrie d'animació infantil.

Animac ha tornat a batre el rècord amb 1.050 treballs rebuts en la convocatòria oberta, prop de 300 més que l'any anterior, procedents de fins a 33 països. D'aquests, l'organització ha seleccionat 191 films, els quals sumats als que es podran veure a les retrospectives i seccions oficials, sumen un total de 320 curtmetratges. A més, el públic podrà gaudir de 9 llargmetratges, 4 migmetratges i de 10 peces per a televisió.

La programació es desenvoluparà entre la Llotja i el CaixaForum Lleida, a banda de les sessions nocturnes que tindran lloc al Cafè del Teatre i a la Casa de la Bomba.

Animac 2019

tracking