SEGRE

POLÍTICA CULTURAL INFRAESTRUCTURES

El 'nou' Auditori de Cervera

Les bastides cobreixen les parets de la sala musical a la recta final de les obres de remodelació || Un dels espais de la Capital de la Cultura Catalana

Vista de l’interior de l’Auditori de Cervera, totalment ple de bastides, a punt de finalitzar les obres de remodelació.

Vista de l’interior de l’Auditori de Cervera, totalment ple de bastides, a punt de finalitzar les obres de remodelació.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capital de la Segarra treballa a ple ritme per tenir a punt l’Auditori durant aquest mateix mes de febrer. Aquests dies les parets interiors d’aquest equipament cultural estan totalment “folrades” de bastides, fins als catorze metres d’altura, per procedir a pintar la sala i a la col·locació de les caixes de fusta que en milloraran l’acústica.

Els treballs de remodelació integral d’aquest espai van començar fa tres mesos i, segons l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, l’actuació respon a “tenir en les millors condicions aquesta sala, que és un dels equipaments clau de la programació d’activitats de la Capital de la Cultura Catalana”, títol que exerceix la ciutat al llarg d’aquest 2019. Es tracta d’una renovació integral del recinte, situat al centre del carrer Major. Així, està previst canviar el centenar de butaques de l’Auditori, instal·lar parquet a terra, renovar la il·luminació i construir uns lavabos nous.

L’actuació va començar a l’octubre amb la instal·lació d’una plataforma per accedir a la teulada per resoldre també els problemes d’humitat de l’edifici. Les obres requereixen una inversió de 120.000 euros.

Per a Royes, l’adequació d’aquest espai és bàsic ja que s’utilitza totes les setmanes per a múltiples activitats, com és el cas de l’Aula d’Extensió Universitària; també per als diferents cicles de concerts que organitzen els Amics de la Música i del Conservatori; i com a seu dels concerts del festival de Pasqua i del Festival Internacional de Música. L’Auditori és també el punt neuràlgic de les exposicions i conferències a Cervera.

Edifici històric, seu de la primera Generalitat

L’edifici, propietat de la comunitat religiosa Mare Jané, va acollir el 1359 les Corts Generals de Catalunya (embrió de la Generalitat) i, el 1469, les capitulacions del futur matrimoni d’Isabel i Ferran, els Reis Catòlics. Una capella llueix una altra joia del patrimoni, la Mare de Déu de l’Incendi.

tracking