SEGRE

CULTURA

La consellera Borràs inaugura la remodelació de la Biblioteca municipal Domingo Espax d'Aitona

Ubicada a la planta baixa de l’edifici de l’Ajuntament

La consellera Borràs inaugura la remodelació de la Biblioteca municipal Domingo Espax d'Aitona

La consellera Borràs inaugura la remodelació de la Biblioteca municipal Domingo Espax d'AitonaÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha inaugurat la biblioteca municipal Domingo Espax d’Aitona, un espai renovat de foment de la lectura, de coneixement i de lleure al Segrià. A la inauguració ha estat acompanyada per l'alcaldesa d'Aitona i vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol.

La biblioteca, ubicada a la planta baixa de l’edifici de l’Ajuntament, torna a obrir al públic després d’una remodelació, en què s’ha millorat l’accés i s’han renovat les instal·lacions. 

La consellera ha destacat que inaugurar biblioteques és una de les millors coses que li pot passar a una consellera de Cultura, perquè són les cases dels llibres i, gràcies a ells, se’ns obren moltes portes interiors, i per tant són centres de dinamització cultural. També ha posat en valor que més enllà d’aquest espai i dels llibres que hi ha en aquest espai, el que avui es posa a disposició dels aitonencs no és només una biblioteca, sinó moltes biblioteques.

Concretament, 417 biblioteques, perquè aquesta que avui s’inaugura passa a formar part de la xarxa de biblioteques del Servei de Lectura Pública de Catalunya i això permetra als usuaris tenir accés a 15 milions de llibres. 

L’equipament, de titularitat municipal, s’integra ara al Sistema de Lectura Pública de Catalunya, que implica tenir accés al Catàleg Col·lectiu de la Lectura Pública de Catalunya i a l’eBiblio, així com accés al servei de préstec interbibliotecari, formar part del Directori de biblioteques de Catalunya,  accedir al programa de formació, suport tècnic, i recollida i explotació de les estadístiques a través de l’aplicatiu SINTESI.  Actualment, formen part del Sistema de Lectura Pública 417 equipaments a tot Catalunya: 405 biblioteques i 12 bibliobusos. 

La inversió total del nou equipament del Segrià ha estat de 92.284 euros, dels quals el Departament de Cultura ha fet l’aportació de 74.660 euros per a l’adquisició d’equipament i documents. L’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida ha aportat 15.252 euros i l’Ajuntament d’Aitona ha aportat 2.372 euros per al condicionament de la biblioteca.

tracking