SEGRE

CINE FESTIVAL

Ozon reflecteix a la Berlinale el rostre de les víctimes de la pedofília eclesiàstica

El director francès François Ozon, ahir a la Berlinale.

El director francès François Ozon, ahir a la Berlinale.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director francès François Ozon va mostrar a la Berlinale el rostre múltiple de les víctimes de la pedofília a l’Església amb la projecció a concurs de la pel·lícula Grâce à Dieu (Gràcies a Déu). “No m’interessa l’aspecte jurídic, sinó l’humà. No pretenc influir en la justícia francesa, sinó en la societat”, va afirmar el cineasta al festival berlinès. El seu film s’estructura sobre un escàndol real, el que va sortir a la llum arran de la plataforma La Parole Liberé, el col·lectiu de víctimes del pare Bernard Preynat, al qual s’imputen abusos a setanta menors d’edat.

Val a destacar que el seu advocat ha presentat una demanda a França perquè es retardi l’estrena de la pel·lícula fins després del procés judicial. “No és un film documental sobre aquest cas. Podria ser sobre qualsevol altre a Espanya, o a qualsevol altre lloc”, va defensar Ozon.

D’altra banda, la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que se celebra a Lleida, també està present a la Berlinale de la mà d’Albert Galera, que forma part de l’equip de producció del festival lleidatà.

tracking