SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES COMPANYIES

Zum Zum Teatre debuta al Teatre Nacional de Catalunya

Oferirà quinze funcions per a escolars i el públic de ‘La gallina dels ous d’or’

Zum Zum Teatre presentarà a partir de dimecres l’obra ‘La gallina dels ous d’or’ al TNC.

Zum Zum Teatre presentarà a partir de dimecres l’obra ‘La gallina dels ous d’or’ al TNC.CARMEN GARCÍA/TONY REDONDO

Creat:

Actualitzat:

La companyia lleidatana Zum Zum Teatre debutarà dimecres que ve al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) amb un dels seus últims muntatges per al públic familiar, La gallina dels ous d’or. Fins al 3 de març a la sala Tallers –amb un aforament de fins a quatre-centes localitats–, oferirà de dimecres a divendres nou funcions per a grups escolars, mentre que sis sessions més durant els caps de setmana estaran obertes al públic familiar. El director de la companyia, el dramaturg Ramon Molins, va explicar a SEGRE que “estem molt contents, és un orgull poder presentar-nos al TNC”. Això sí, Molins també va destacar que “poder actuar al TNC és com una sensació de normalitat perquè totes les companyies que fan coses interessants des de fa anys haurien de passar per aquest escenari públic de Catalunya”.

Molins també va recordar que “per a una companyia privada cada vegada resulta més difícil poder treballar a Barcelona perquè els teatres ja no paguen amb un caixet fix sinó que has d’anar a comissió, i això representa que els que venim de fora tenim més despeses, que costa més cobrir-les”. La gallina dels ous d’or és un muntatge basat en el conte clàssic sobre els diners i l’avarícia, que ja va ser reconegut amb el premi a la millor direcció en l’edició de l’any 2017 de la Fira Europea de Teatre per a Nens FETEN de Gijón. També va ser guardonat aquell any a la Fira de Titelles de Lleida. “L’espectacle parla d’aspectes actuals per a nens i adults, és una reflexió en veu alta perquè després, a l’arribar a casa, et qüestionis les coses”, va afegir Molins.

Preparant el 25 aniversari El curs que ve, durant la tardor, Zum Zum Teatre complirà vint-i-cinc anys de trajectòria escènica. El seu màxim responsable, Ramon Molins, sempre ha impulsat durant aquests anys la valoració professional del teatre familiar i ha estat un dels fundadors de l’associació de companyies catalanes de Teatre per Tots els Públics (TTP). Zum Zum prepara el 25 aniversari promocionant també a l’estranger –el mes passat a la prestigiosa Fira Internacional de Friburg– el seu últim espectacle, Hippos, amb el qual ha fet el salt de l’escena al carrer.

tracking