SEGRE

Els Grammys més country

Kacey Musgraves guanya per sorpresa a la categoria reina, el millor àlbum de l’any || Gramòfons també per a Lady Gaga, Cardi B, Gambino i Dua Lipa

Kacey Musgraves, guanyadora inesperada.

Kacey Musgraves, guanyadora inesperada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cantant de música country Kacey Musgraves es va convertir diumenge a la nit a Los Angeles (matinada d’ahir dilluns a Espanya) en la inesperada triomfadora dels Grammy 2019 al guanyar el premi a l’àlbum de l’any per Golden Hour, en una gala històrica per al raper Childish Gambino, guanyador de quatre gramòfons més, i per a la llatina Cardi B, primera dona a emportar-se la categoria de millor àlbum de rap per Invasion of Privacy. Musgraves va confessar sobre l’escenari de l’Staples Center que “és increïble, estic envoltada d’àlbums gegants... És una bogeria haver guanyat, però estic molt agraïda. Això no em fa millor que la resta”, va dir l’artista texana de 30 anys, que també van aconseguir triomfs en les categories de millor àlbum de country, millor cançó de country (Space Cowboy) i millor actuació individual de country (Butterflies).

Gambino, el pseudònim pel qual es coneix Donald Glover, va ser l’altre gran nom de la jornada encara que no va assistir a la festa– amb els seus triomfs en les categories de millor enregistrament, cançó, actuació de rap i vídeo, totes per l’imponent i implacable This is America–. Lady Gaga també va brillar gràcies als seus tres gramòfons en les categories de millor actuació de pop individual (Joanne), actuació pop d’un duo o grup i cançó escrita per a un mitjà visual, els dos per Shallow.

Michelle Obama, estrella d’una gala on es va retre homenatge a Dolly Parton i a la difunta Aretha Franklin

Un altre moment destacat d’una festa de gairebé quatre hores va arribar amb el premi a la millor cançó rap (God’s Plan, de Drake) i millor nou artista (Dua Lipa), encara que pocs van aconseguir la connexió amb el públic que la suscitada per la cubana Camila Cabello interpretant Havana o la presència de l’exprimera dama dels EUA Michelle Obama.

Kacey Musgraves, guanyadora inesperada.

Kacey Musgraves, guanyadora inesperada.EFE

Kacey Musgraves, guanyadora inesperada.

Kacey Musgraves, guanyadora inesperada.EFE

tracking