SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES CERTAMEN

Leo Bassi, en el Buuuf!!!

La vuitena edició del festival de pallassos i bufons d’Alcoletge se celebrarà entre el 12 i el 14 d’abril || Comptarà amb 27 funcions de 19 companyies

Una edició anterior del festival

Leo Bassi, en el Buuuf!!!SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els carrers i les places d’Alcoletge s’ompliran per vuitè any consecutiu de les actuacions de pallassos i bufons de tot el món gràcies al Festival de Pallassos i Bufons a la Gorra Buuuf!!!, que se celebrarà entre el 12 i el 14 d’abril i que aquest any comptarà com a cap de cartell amb l’actor i còmic italià Leo Bassi, considerat un dels millors bufons del món.

El festival organitzat per l’ajuntament d’Alcoletge i la col·laboració de la Diputació de Lleida i l’IEI comptarà amb total 27 funcions, repartides en set espais diferents, de 19 companyies. Aquest any apostarà, un any més, per potenciar la presència d’artistes femenines, entre les quals destaquen la companyia lleidatana d’espectacles ambulants Sac d’Espectacles, la pallassa catalana Marta Renyer, l’artista argentina Jimena Cavalleti i la nord-americana Laura Herts, considerada una de les pallasses més importants del món. També hi haurà una oferta més àmplia d’espectacles dirigits a un públic adult. L’objectiu del Buuuf!!! és donar a conèixer la cultura de pallassos i bufons i oferir una oportunitat als talents emergents.

El certamen és d’accés lliure per a tothom el públics i gratuït, sent els mateixos artistes els que passen la gorra al finalitzar les actuacions, gest que ja s’ha convertit en un dels seus signes d’identitat.

L’edició de l’any anterior va tancar les portes amb l’assistència de més de 4.000 espectadors que aquest any intentarà repetir-se.

Set espais i jocs familiars per completar les actuacions Un total de set espais repartits per tot el municipi s’habilitaran com a escenaris que acolliran les diferents actuacions del festival. L’Amfiteatro, ubicat al conegut com a Tossal dels Morts, el pavelló, el Carrer Nou, la sala d’actes de l’ajuntament, l’Envelat i els mateixos carrers, acolliran els espectacles itinerants i els jocs familiars que completaran l’oferta lúdica del certamen. Aquest any s’apostarà per Jocs gegants, una activitat d’entreteniment per a grans i petits que servirà per mostrar i fomentar els valors dels jocs tradicionals.

tracking