SEGRE

MÚSICA LLEURE

El pub Pentagrama de Lleida reobre l'1 de març

Les noves responsables recuperaran l’estètica ‘sixtie’ de l’històric local || Amb concerts i actes culturals en el futur

La mítica ‘Chica de ayer’ tornarà a lluir al nou Penta.

La mítica ‘Chica de ayer’ tornarà a lluir al nou Penta.SANDRA CASTRO

Creat:

Actualitzat:

El pub Pentagrama de Lleida, el popular Penta, tornarà a obrir les portes la setmana que ve, el divendres 1 de març, i ho farà amb l’estètica i música sixtie que tant el va caracteritzar durant diverses etapes de la seua història. Sandra Castro, una de les dos noves responsables del local, va explicar ahir a SEGRE que “volem recuperar aquella decoració que va fer tan popular el Penta i, també més endavant, organitzar concerts en directe i altres actes culturals”. Castro, vinculada professionalment a la Universitat de Lleida, va assegurar amb il·lusió per posar-se al capdavant d’aquest pub “és una autèntica aventura en tots els sentits”. De fet, serà la seua primera experiència en el món professional del lleure nocturn. “La meua sòcia en aquest projecte sí que ha treballat ja en aquest àmbit, encara que nosaltres no estarem de cara al públic sinó que comptarem amb persones que s’encarregaran del funcionament del local”, va assenyalar Castro, que va afirmar que “des que hem decidit posar en marxa aquest negoci i l’hem donat a conèixer, no parem de rebre reaccions molt positives del nostre entorn, amb molta gent encantada de poder recuperar l’esperit del Penta”.

Val a recordar que aquest local del carrer Alfred Pereña, de tot just un centenar de metres quadrats, va obrir les portes per primera vegada el 1980, el mateix any que el grup Nacha Pop va incloure la cançó Chica de ayer al seu primer àlbum, un tema emblemàtic de la Movida dels anys 80. Durant molts anys, el Penta va convertir aquesta peça en un dels seus senyals d’identitat.

L’estrena comptarà previsiblement amb un ‘photocall’ a l’exterior per pujar fotos a les xarxes

En aquest sentit, Castro va comentar que “hem contactat també amb propietaris antics del local per poder localitzar elements decoratius de la primera època, com el quadre de la Chica de ayer o el neó tan característic amb el nom del local sobre un pentagrama, que lluïa a la paret de la barra”. Quant a la música, la DJ resident, Arca de Noè, s’encarregarà de punxar temes dels 60, 70 i 80, brit pop i Movida, per recuperar l’esperit de tota una època.

tracking