SEGRE

ART INSTAL·LACIONS

Almacelles obre el parc escultòric amb dotze peces

‘Supernova’, de Miguel González, una de les obres instal·lades.

‘Supernova’, de Miguel González, una de les obres instal·lades.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El municipi d’Almacelles va inaugurar ahir el parc escultòric dins del Parc Europa, una zona verda de 25.000 metres quadrats on estan exposades una dotzena d’escultures d’artistes nacionals i internacionals. L’aposta per l’art del municipi es complementa amb una exposició de 22 peces de petit i mig format al Museu d’Arquitectura Josep Dordal.

L’alcalde, Josep Ibarz, va valorar molt positivament la iniciativa i va dir que es pot “millorar” una població “sense renunciar a l’art i a la bellesa”.

La inauguració s’emmarca dins del primer congrés internacional d’escultura monumental ALMA, que, com ja va informar SEGRE ahir, va obrir l’artista Antonio López.

Alguns dels artistes que han cedit les seues obres van parlar de la “necessitat” d’exposar art al carrer i la comissària, Luisa Noriega, va apel·lar a la “familiarització” amb l’art que faciliten iniciatives com aquesta.

Noriega, que també és membre fundador del gabinet d’art Lleidaart, va assenyalar que seran les futures generacions les que “valorin” iniciatives com la d’Almacelles i va explicar que es pot donar la situació que quan algun nen passi per un parc sense escultures es pregunti “on són”.

Entre els artistes presents en la inauguració hi va haver Mario Molins, escultor de Binèfar, que va cedir una talla per al parc i una altra per a l’exposició del Museu d’Arquitectura Josep Dardal.

Molins va explicar que l’escultura “canvia els espais i els dignifica” i va afegir que l’art a l’espai urbà és “necessari” perquè un espai “amb cultura i escultura” és un espai que “millora la societat”.

tracking