SEGRE

CULTURA

Animac tanca la 23a edició dedicada a l'stop motion superant els 30.000 assistents

El certamen ha homenatjat el desaparegut creador de Bob Esponja, Stepen Hillenburg

Animac tanca la 23a edició dedicada a l'stop motion superant els 30.000 assistents

Animac tanca la 23a edició dedicada a l'stop motion superant els 30.000 assistentsÒSCR MIRON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, ANIMAC, ha tancat la 23a edició, dedicada a la tècnica de l'stop motion, amb més de 30.000 assistents, entre públic visitant, espectadors i participants. La directora de la Mostra, Carolina López ha destacat que "per primer cop" han visitat Animac alumnes d'animació de fora. En concret, una quarantena d'estudiants de la la Middlesex University, d'Anglaterra.

López també ha fet menció de la "satisfacció" amb què marxen els creadors d'aquesta edició. Concretament, 13.500 persones han assistit a les projeccions -700 més que l'any passat-, 5.000 visitant l'espai Animacrea i més d'11.000 alumnes han participat de les sessions escolars. La mostra tanca avui amb un homenatge al desaparegut creador de Bob Esponja, Stepen Hillenburg.

La directora d'Animac, Carolina López ha fet una valoració positiva i ha dit que enguany han "crescut" en molts àmbits, sobretot ha destacat la presència per primer cop d'una quarantena d'estudiants d'animació vinguts de la Middlesex University, de Londres. López també ha manifestat la "satisfacció" amb què marxen els creadors i convidats que han participat del certamen. “Els directors marxen entusiasmats de l’acollida i del gran interès que hi ha a Lleida per l’animació”, ha afegit.

En relació als estudiants visitants, l’Animac Campus ha tornat a ser un èxit amb més de 583 estudiants registrats, entre els quals hi ha hagut els alumnes anglesos. López també ha parlat del rècord que ha suposat el nombre de pel·lícules que han rebut, un total de 1.050 films, entre els quals se n’han seleccionat 191 films que, juntament amb les retrospectives i les seleccions oficials, sumen 321 curtmetratges, 9 llargmetratges, 4 migmetratges i 10 peces de TV. En aquest sentit, la directora ha dit que tractant-se d'un certamen "no competitiu" són xifres "molt bones".

Per la seva banda, la regidora de Cultura de la Paeria, Montse Parra ha destacat que enguany han passat 11.000 escolars per la Llotja, 500 més que l’any passat. Parra ha dit s'hi han sumat els adolescents, un públic "difícil" al qual han aconseguit arribar, explica. La regidora també ha ressaltat la qualitat de les conferències dels creadors de cinema d’animació que s’han pogut veure i les ha qualificat de "les millors que s'han viscut a l'Animac".

Parra ha parlat també de directors que sense que s'hagi seleccionat el seu curt "han decidit venir igualment pel seu compte". La regidora també ha assenyalat que el dia de més afluència de públic ha estat dissabte a la tarda, sobretot en el Petit Animac. A més, al voltant de 5.000 persones han visitat l’Animacrea, on s’han compaginat els estands d’escoles d’animació amb l’activitat més lúdica i experimental per a les famílies i visitants.

Per la seva banda, l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, s'ha mostrat satisfet per l'edició d'enguany i ha dit que promouran, a través de l'oficina d'atracció d'inversions, la captació de recursos d'empreses i institucions "que vulguin invertir en projectes com l'Animac".

D’aquesta edició destaca l’èxit de les conferències, ressaltant la masterclass de Peter Lord d’aquesta dissabte amb la sala plena, i la masterclass de Mark Osborne d'aquest diumenge. S’ha consolidat un any més 'Networking & Pitch', amb la presència d’uns 360 professionals acreditats.

tracking